Το τουρκικό ΥΠΕΞ για Εβρο λέει ότι μας έδιωξαν και καλεί να χαράξουμε ξανά τα σύνορα

Freepen.gr - Σε δήλωση για τα γεγονότα στον Εβρο προέβη το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών δια του εκπροσώπου του, Χαμί Ακσόι ο οποίος ανέφερε ότι στις 15 Απριλίου η ελληνική πλευρά ανακοίνωσε την ανέγερση φράκτη στην περιοχή. Το τουρκικό ΥΠΕΞ στις 11 Μαΐου και μετά από συντονισμό με τα αρμόδια όργανα έστειλε μήνυμα στην ελληνική πλευρά να μην παραβιάσει τα σύνορα και να συναντηθεί με τη συνοριακή επιτροπή.

Αφού κάνει μια σύντομη αναφορά στα του Εβρου και τα ισχύοντα από το 1926, ο Ακσόι αναφέρει ότι παρά τις προειδοποιήσεις και τις προτάσεις για συνεργασία, η Ελλάδα ξεκίνησε εργασίες ισοπέδωσης της γης στις 13 Μαΐου 2020 και παραβίασε τα χερσαία σύνορα με βάση τη συνθήκη.

Αυτή η παραβίαση αποτράπηκε αμέσως λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα (δηλαδή μας έδιωξαν;) από τις αρμόδιες αρχές, αναφέρει ο Ακσόι οποίος καταλήγει: «Το πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί εάν διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των τεχνικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών.  Δεν θα υπάρχει ανοχή για οτιδήποτε συμβεί στα σύνορά μας».

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, οι Τούρκοι λένε ότι μας έδιωξαν και μας καλούν να χαράξουμε ξανά τα σύνορα;


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail