Ο Πρόεδρος της Αλγερινής Νεολαίας καλεί σε ένωση κατά του Ερντογάν όλο τον αραβικό κόσμο και ζητά μποϊκοτάζ

Freepen.gr - Ο επικεφαλής της Οργάνωσης Νεολαίας της Αλγερίας, Ομάν Οσάμα, επέκρινε την αραβική και διεθνή στάση απέναντι στη Συρία και τη Λιβύη, κατηγορώντας τη διεθνή κοινότητα και το αραβικό έθνος για την ανθρωπιστική καταστροφή που συμβαίνει και στις δύο χώρες ως αποτέλεσμα των παρεμβάσεων του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Οσάμα, σε ειδική δήλωση προς το πρακτορείο ειδήσεων Hawar (ANHA), κατηγόρησε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το Κατάρ ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία, στρατολογούν νέους και τους στέλνουν στα φλέγοντα μέτωπα στη Συρία και τη Λιβύη ενώ καλεί τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία ζητώντας μποϊκοτάζ ενάνστια στις χώρες αυτές διπλωματικά και οικονομικά.

Μιλώντας για τη Λιβύη, ο Ομάν Οσάμα ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση al-Saraj χάνει τη λαϊκή νομιμοποίησή της και έχει γίνει περιφερειακή απειλή υποστηρίζοντας ένοπλες ομάδες στη ανατολική Λιβύη, καλώντας τη διεθνή κοινότητα και τις γειτονικές χώρες να συνεργαστούν για να βρουν μια ειρηνική λύση για τον τερματισμό της σύγκρουση σύμφωνα με ένα χρονοδιάγραμμα που θα τελειώσει με νέες ιδρυτικές εκλογές που θα επιλύσουν το ζήτημα της νομιμοποίησης.

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Νεολαίας της Αλγερίας ζήτησε να υπάρχει αραβικός συντονισμός για να ενώσει τις τάξεις και τις θέσεις για να αντιμετωπίσει τις φιλοδοξίες του Ερντογάν, τονίζοντας ότι η Λιβύη δεν είναι μόνο ο μόνος στόχος, αλλά όλες οι αραβικές χώρες και οι πρώην οθωμανικές αποικίες, και ο στόχος είναι να αναβιώσει το υποτιθέμενο όνειρο του χαλιφάτου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail