Χορηγίες 750 δις, δανεισμός με άλλο όνομα

arhnue / pixabay
Ο δημοσιογράφος και αναλυτής ευρωπαϊκών θεμάτων, συγγραφέας, Νίκος Ιγγλέσης μιλώντας στον 98.4 ανέλυσε με τη δική του οπτική το περίφημο πακέτο των 750 δις ευρώ της Κομισιόν για στήριξη των χωρών της Ε.Ε., υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα αυτά υπό την μορφή χορηγήσεων μέσα από προγράμματα, δε θα είναι παρά "δάνεια" με άλλη ονομασία στην ουσία για αύξηση της ζήτησης στα προϊόντα ισχυρών χωρών όπως η Γερμανία και Γαλλία, εντός της αγοράς της Ε.Ε.

Η λύση της έκδοσης επιπλέον χρήματος από την ίδια τη δομή του ευρώ, είναι απαγορευτική για την ευρωζώνη, παρά μόνο υπό τον τύπο των δανείων. Τα 32 δις ευρώ για την Ελλάδα, αν είναι τόσα τελικά, θα αφορούν βάθος 7 ετίας και όχι απευθείας στα ταμεία του κράτους, αλλά μέσω προγραμμάτων, όπου προτεραιότητα τους θα είναι δράσεις γύρω από προϊόντα ισχυρών χωρών.


Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.