Χορηγίες 750 δις, δανεισμός με άλλο όνομα

arhnue / pixabay
Ο δημοσιογράφος και αναλυτής ευρωπαϊκών θεμάτων, συγγραφέας, Νίκος Ιγγλέσης μιλώντας στον 98.4 ανέλυσε με τη δική του οπτική το περίφημο πακέτο των 750 δις ευρώ της Κομισιόν για στήριξη των χωρών της Ε.Ε., υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα αυτά υπό την μορφή χορηγήσεων μέσα από προγράμματα, δε θα είναι παρά "δάνεια" με άλλη ονομασία στην ουσία για αύξηση της ζήτησης στα προϊόντα ισχυρών χωρών όπως η Γερμανία και Γαλλία, εντός της αγοράς της Ε.Ε.

Η λύση της έκδοσης επιπλέον χρήματος από την ίδια τη δομή του ευρώ, είναι απαγορευτική για την ευρωζώνη, παρά μόνο υπό τον τύπο των δανείων. Τα 32 δις ευρώ για την Ελλάδα, αν είναι τόσα τελικά, θα αφορούν βάθος 7 ετίας και όχι απευθείας στα ταμεία του κράτους, αλλά μέσω προγραμμάτων, όπου προτεραιότητα τους θα είναι δράσεις γύρω από προϊόντα ισχυρών χωρών.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail