Κορβέτες 22800: Έξι φονικά πολυεργαλεία σύντομα στη διάθεση του Στόλου της Βαλτικής

Freepen.gr - Ο στόλος της Βαλτικής θα παραλάβει έξι κορβέτες εξοπλισμένες με πυραύλους κρουζ Kalibr. Τα πλοία εντάσσονται στο Project 22800 ενώ τέσσερα από αυτά θα οπλιστούν επίσης συστήματα αεράμυνας Pantsir-M, τα οποία σύντομα θα υποβληθούν σε δοκιμές στην κορβέτα Odintsovo, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο διοικητής του ρωσικού ναυτικού, Ναύαρχος Νικολάι Γιεβένοφ σύμφωνα με το ΤΑΣΣ.

«Σύντομα, ο στόλος της Βαλτικής θα ενισχυθεί με μια παρτίδα έξι πυραυλικών κορβετών του Project 22800. Τέσσερις από αυτές θα φέρουν μια ναυτική έκδοση του συστήματος Pantsir. Το Odintsovo θα γίνει το πρώτο πλοίο όπου το σύστημα Pantsir θα υποβληθεί», λέει το συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Διοικητή στους ναυτικούς, αφιερωμένο στην 317η επέτειο του στόλου, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου.

Οι κορβέτες του Project 22800 είναι εξοπλισμένες με πυραύλους κρουζ Kalibr, σύγχρονο εξοπλισμό γέφυρας, ασύρματο, πλοήγηση, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, εξοπλισμούς αντεπιστροφής, φορητά συστήματα αεροπορικής άμυνας. Τα πλοία είναι σχεδιασμένα να ενεργούν είτε ως μέρος ναυτικών ομάδων είτε από μόνα τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail