Κι ο Τσιόδρας λαμβάνει αποστάσεις από τα πρόστιμα με τα 150αρια;

Freepen.gr - Καθώς τα sms και οι γραπτές βεβαιώσεις οδηγούνται στο τέλος τους, έστω για την ώρα, τα πρόστιμα των 150 ευρώ, χρήματα με τα οποία κάποιοι περνούν αρκετές ημέρες, χρειάστηκαν ένα νέο λόγο ύπαρξης και αυτός δόθηκε μέσα από την υποχρεωτική - πια - χρήση μασκών. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι και ο καθηγητής Τσιόδρας, στον οποίο πολλοί ομνύουν, φαίνεται πως δε συμφωνεί με αυτές τις λογικές.

Η πραγματικότητα είναι, είτε με κορωνοϊό είτε με οτιδήποτε, πως η σωστή υγιεινή πάντα έπαιζε σημαντικό ρόλο και για αυτό χρειάζεται καλλιέργεια κουλτούρας, όχι μπλοκάκηδες με πρόστιμα.

Δείτε απόσπασμα της απάντησης του κ. Τσιόδρα σε σχετικό ερώτημα κατά την ενημέρωση της Πέμπτης. Κι αφού στην κυβέρνηση ακούνε, όπως ισχυρίζονται, τους επιστήμονες, ας το πράξουν κι εδώ:

Π. ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ: Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του οδηγίες για το πώς μπορεί κάποιος να φτιάξει μόνος του μάσκα από βαμβακερό ύφασμα ή από χαρτί. Θα επιτρέπεται η χρήση αυτού του είδους των μασκών ή κάποιος που θα τις χρησιμοποιεί θα κινδυνεύει με πρόστιμο; Είναι ενημερωμένες σχετικά οι ελεγκτικές Αρχές; Επίσης, γιατί τους επισκέπτες καταστημάτων και μεταφορικών μέσων επελέγη η λύση του προστίμου και όχι της απαγόρευσης εισόδου, αν δεν φοράνε μάσκα;

Σ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Κατ’ αρχάς θέλω να φύγουμε, έτσι, από μια έννοια που έχει σαν κέντρο και πυρήνα αναφορά στο πρόστιμο και να κινηθούμε προς μια πορεία, μια στρατηγική η οποία έχει την εκπαίδευση και την τήρηση των μέτρων Δημόσιας Υγείας και η μάσκα είναι το τρίτο και τελευταίο μέτρο σε αυτή τη στρατηγική.

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι η τήρηση των αποστάσεων, η αποφυγή του συνωστισμού, όταν αυτό είναι εφικτό, η υγιεινή των χεριών. Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ χρήση μάσκας χωρίς υγιεινή των χεριών. Είναι για εμένα σούπερ απαραίτητο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail