Η Ουγγαρία δίνει 10 εκ. φιορίνια για την ανακαίνιση των εκκλησιών που βανδαλίστηκαν στη Λέσβο

Freepen.gr - «Στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια της Ουγγαρίας», η κυβέρνηση της Ουγγαρίας συνεισφέρει 10 εκατομμύρια HUF (φιορίνια) για την ανακαίνιση εκκλησιών που έχουν βανδαλιστεί από παράνομους μετανάστες στο ελληνικό νησί της Λέσβου» σημειώνει ανακοίνωση του γραφείου του Ούγγρου πρωθυπουργού, Ντένις Ορμπαν (https://www.kormany.hu/en/prime-minister-s-office/news/hungary-helps-programme-to-support-refurbishment-of-churches-vandalised-by-migrants-in-greece).

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «φέτος, οι μετανάστες στο νησί επιτέθηκαν σε πολλά ιερά μέρη, διαμαρτυρόμενοι κατά του γεγονότος ότι οι ελληνικές αρχές εμποδίζουν την παράνομη μετανάστευσή τους στις πιο απομακρυσμένες χώρες της Ευρώπης. Μετά από πράξεις βανδαλισμού, πολλά λειτουργικά αντικείμενα και η επίπλωση των εκκλησιών έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές».

Εξ ονόματος της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Ουγγαρία, η Αυτοδιοίκηση των Ελλήνων της Ουγγαρίας επικοινώνησε με το Γραφείο του Πρωθυπουργού για να ζητήσει βοήθεια για την αποκατάσταση των παρεκκλησιών. «Η Ουγγαρία υπερασπίζεται σταθερά την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας και του χριστιανικού πολιτισμού. Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει βοήθεια όπου υπάρχει πρόβλημα, αντί να φέρουμε προβλήματα εδώ» σημειώνει η ανακοίνωση.

Η δωρεά για την ανακαίνιση εκκλησιών στο νησί θα παραδοθεί στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας της Ουγγαρίας από τον υπουργό βοήθειας των διωκόμενων χριστιανών και την εφαρμογή του προγράμματος, Tristan Azbej και τον υφυπουργό εκκλησιών και εθνικών μειονοτήτων Υποθέσεις Miklós Soltész μέσω της αυτοδιοίκησης των Ελλήνων της Ουγγαρίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail