Ξήλωσαν τον κυβερνήτη του USS Theodore Roosevelt αλλά εισάκουσαν το αίτημά του

Freepen.gr - Ο κυβερνήτης του αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt που προσεβλήθη από τον Covid-19 έχει απαλλαγεί από τα καθήκοντά του, με τον στρατό να δηλώνει ότι «συντρίβεται» από την κρίση, αφού έγραψε μια επιστολή παρακαλώντας να εκκενωθούν οι μολυσμένοι ναύτες.

Ο επικεφαλής του πλοίου, ο πλοίαρχος Brett Crozier, απομακρύνθηκε από τη θέση του, δήλωσε το Ναυτικό σε μια ανακοίνωση, καθώς προκάλεσε συναγερμό με την επιστολή που έστειλε απευθείας σε ανώτερους αξιωματούχους παρακάμπτοντας πολλά σκαλοπάτια στην αλυσίδα εντολής.

Στην επιστολή του ο καπετάνιος ζήτησε επειγόντως την άμεση εκκένωση του πλοίου για να «αποτρέψει τα τραγικά αποτελέσματα», αφού περισσότεροι από 100 ναυτικοί μολύνθηκαν και το Ρούσβελτ αναγκάστηκε να δέσει στο Γκουάμ.

"Δεν είμαστε σε πόλεμο. Οι ναυτικοί δεν χρειάζεται να πεθάνουν. Εάν δεν ενεργήσουμε τώρα, αποτυγχάνουμε να φροντίσουμε σωστά το πιο αξιόπιστο περιουσιακό στοιχείο μας" ανέφερε στην επιστολή του.

Αν και το αίτημα του Crozier τελικά εισακούστηκε τελικά νωρίτερα την Πέμπτη, ο στρατός επιμένει ότι το ξήλωμά του ήταν προς το "καλύτερο συμφέρον του Ναυτικού και του έθνους" σημειώνει το RT.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail