Η Τουρκία καθυστερεί την ενεργοποίηση των ρωσικών S-400

AFP PHOTO / Alexander NEMENOV
Freepen.gr - Τα σχέδια της Τουρκίας για την ενεργοποίηση του νέου ρωσικού πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400 έχουν καθυστερήσει από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά δεν σκοπεύει να μην προχωρήσει σε αυτή, ανέφερε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters.

Οι εντάσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με το σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400 φάνηκε να κορυφώνονται τον Απρίλιο, όταν ο Πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνησή του είχαν πει ότι θα ενεργοποιηθούν οι αντι-αεροπορικοί πύραυλοι.

Όμως, το ξέσπασμα του κορωνοϊού έχει εστιάσει τις τουρκικές προσπάθειες στην καταπολέμηση της πανδημίας ενώ τις τελευταίες εβδομάδες η Αγκυρα δεν έχει θέσει το ζήτημα S-400 δημοσίως.

«Δεν υπάρχει επιστροφή στην απόφαση ενεργοποίησης των S-400, [αλλά] λόγω του COVID-19… το σχέδιο για την προετοιμασία τους τον Απρίλιο θα καθυστερήσει», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Θα μπορούσε να πάρει αρκετούς μήνες πριν ενεργοποιηθεί το ρωσικό σύστημα, δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ορισμένα τεχνικά ζητήματα απέμειναν να ξεπεραστούν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail