Ορισμένα πληρώματα πυρηνικών υποβρυχίων πιθανόν δεν έχουν ιδέα για την πανδημία

eng.mil.ru
Freepen.gr - Ο κορωναϊός COVID-19 αρχίζει να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα πολεμικά ναυτικά του κόσμου, καθώς άνδρες από τα πληρώματα των πλοίων παγκοσμίως βρίσκονται θετικά στον ιό. Σε άλλες περιπτώσεις, τα πλοία που εκτέθηκαν σε φορέα ιού βρίσκονται σε καραντίνα.

Ωστόσο το popularmechanics.com επισημαίνει ότι από την άλλη πλευρά, ένας πρώην διοικητής πυρηνικών υποβρυχίων με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό λέει ότι τα στρατηγικά πυρηνικά υποβρύχια της χώρας πιθανότατα δε γνωρίζουν για την πανδημία που λαμβάνει χώρα.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα μέρος στον κόσμο όπου η πανδημία δεν έχει φτάσει και οι άνθρωποι αγνοούν ότι λαμβάνει χώρα. Χάρη όμως στα πυρηνικά όπλα, ο τόπος αυτός υπάρχει: πάνω στα υποβρύχια που φέρουν πυρηνικά όπλα κι εκτελούν τις περιπολίες τους σε όλο τον κόσμο.

Ο ναύαρχος ε.α. του γαλλικού ναυτικού, Dominique Salles, ο οποίος υπήρξε διοικητής των τεσσάρων υποβρυχίων πυρηνικών πυραύλων της χώρας του το 2000, δήλωσε ότι τα γαλλικά πληρώματα που βρίσκονται επί του παρόντος στην περιπολία θα αγνοούν εντελώς τα νέα για τη διάδοση του ιού. Τα πλοία συνήθως περιπολούν για 60-70 ημέρες και δεν ενημερώνονται για τέτοια γεγονότα προκειμένου τα πληρώματα να παραμείνουν απόλυτα συγκεντρωμένα στην αποστολή αποτροπής που εκτελούν.

Δεν είναι σαφές εάν τα αμερικανικά πληρώματα υποβρυχίων πυρηνικών πυραύλων είναι εξίσου ανενημέρωτα για την πανδημία. Το αμερικανικό ναυτικό διαθέτει δεκατέσσερα υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων τύπου Οχάιο, με οκτώ ή εννέα πλοία κανονικά στη θάλασσα και τέσσερα ή πέντε σε «σκληρή επιφυλακή», που σημαίνει ότι βρίσκονται στο ναύσταθμο όντας έτοιμα να εκπληρώσουν την αποστολή τους. Τα Οχάιο συνήθως περνούν 70 ημέρες τη φορά στη θάλασσα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail