Ο Μητσοτάκης προετοίμασε έξυπνα τους Ελληνες για να πέσουν στον γκρεμό ευχαριστημένοι

rebcenter-moscow / pixabay
Η ψυχολογία της μάζας - Θεωρώ υποχρέωση μου να αξιολογώ τις καταστάσεις αντικειμενικά, ορθολογικά και να λέω την αλήθεια όπως είναι. Στα πλαίσια αυτά θεωρώ πως η επικοινωνιακή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης που αποτέλεσε «δώρο θεού» για την κυβέρνηση και η πολιτική εκμετάλλευση της είναι άριστη - παράλληλα με την εξασφάλιση του απόλυτου ελέγχου των ΜΜΕ και των συχνών διαγγελμάτων που δεν είχε την τύχη κανένας πρωθυπουργός να του προσφερθούν από τις συνθήκες.


Σε κάθε περίπτωση, όπως συμβαίνει γενικότερα σε παγκόσμιες κρίσεις τέτοιου επιπέδου και σε πολέμους, ο εκάστοτε πρωθυπουργός συσπειρώνει τις μάζες, εάν λειτουργούν ως μάζες - πόσο μάλλον όταν το μόνο που απαιτεί δεν είναι να πολεμήσουν για τον εαυτό τους και για τα παιδιά τους, αλλά να μένουν σπίτι και να μη δουλεύουν, ενώ ταυτόχρονα πληρώνονται.

Το αποτέλεσμα όμως που διαγράφεται ξεκάθαρο στον ορίζοντα και για το οποίο ο πρωθυπουργός έχει έξυπνα προετοιμάσει τους Έλληνες με το διάγγελμα του περί βαθιάς ύφεσης, θα είναι να πέσουν στον γκρεμό ευχαριστημένοι - πιστεύοντας πως είχαν μία μόνο επιλογή: να πεινάσουν, ενδεχομένως με ένα επόμενο μνημόνιο ή να πεθάνουν από τον κορωναϊό.

Εύλογα λοιπόν διάλεξαν το πρώτο και επομένως δεν πρόκειται να αντιδράσουν, όταν συμβούν όλα αυτά που προβλέπονται - ενώ ως επιλήσμονες θα ξεχάσουν πως ήδη η Ελλάδα εισερχόταν σε ύφεση από το 4ο τρίμηνο του 2019, το Σκοπιανό, το μεταναστευτικό έγκλημα που συντελείται, την υποταγή στη Γερμανία, το ξεπούλημα κοκ.

Δυστυχώς αυτή είναι η ψυχολογία των ανθρώπων όταν λειτουργούν ως όχλος - μία ψυχολογία που ξύπνησε η κυβέρνηση και που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε μία ακόμη πιο σκοτεινή περίοδο. Λυπάμαι για τη διαπίστωση, αλλά αυτή είναι η αλήθεια - άλλωστε δεν θα αργήσει πολύ να φανεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail