Το Πάσχα των Ελλήνων!

olleaugust / pixabay
Πρωτόγνωρες στιγμές ζει η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, στην πιο σημαντική λατρευτική χρονική περίοδό της, αυτήν της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, της Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών και της Ανάστασης του Χριστού μας.

Νικόλαος Ταμουρίδης 
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ
Η πολιτεία, στα πλαίσια συγκράτησης της μετάδοσης του γνωστού κορωναϊού, με την καταλυτική και καθοδηγητική χρήση των ΜΜΕ, έχει επιβάλλει μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, θέτοντας όλο το κράτος σε καραντίνα, με τα στοιχεία της αβεβαιότητας, της αγωνίας, του άγχους, του φόβου και της απειλής να επικρατούν. 

Οι εκκλησίες είναι κλειστές, με εντολή της κυβέρνησης και συναίνεση της κρατούσας Εκκλησίας, με αποδεκτή μόνο την τηλεοπτική και ραδιοφωνική μετάδοση των ακολουθιών, ακόμη και αυτής της Ανάστασης. 

Εμείς όμως οφείλουμε να κάνουμε Πάσχα, έστω και με κλειστές τις εκκλησίες μας! 

Γιατί το Πάσχα είναι η Λαμπρή των Ελλήνων! Είναι οι θείες ακολουθίες, η εξομολόγηση, η θεία κοινωνία. Είναι η ταπείνωση, η μετάνοια, η συγχώρηση και η ανάσταση των ψυχών μας. Είναι η επίσκεψη των παιδιών στους γονείς, είναι η χαρά των γερόντων για την οικογενειακή μάζωξη. Είναι τα πανελλήνια έθιμα, τα τσουρέκια, τα κόκκινα αυγά, οι λαμπάδες, το αρνί, τα τραγούδια, οι χοροί. Είναι η κατ' εξοχήν περίοδος όπου καλούμαστε να "συγχωρήσωμεν πάντας τη Αναστάσει και είπωμεν και τοις μισούσιν ημάς ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ"!

Πολλά από τα παραπάνω που στοιχειοθετούν το Πάσχα των Ελλήνων, φέτος δε θα γίνουν. Εμείς όμως οφείλουμε να μην παρασυρθούμε από την υπάρχουσα ατμόσφαιρα. Ξεπερνάμε την μελαγχολία, τον φόβο, την όποια αδράνεια. 

Κάνουμε Πάσχα! Παρ(ακολουθούμε) τις ιερές ακολουθίες του Νυμφίου, του θείου πάθους, τον μυστικό δείπνο, την σταύρωση, την ταφή και την Ανάσταση!

Γιατί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ιερού πολιτισμού μας! Γιατί και φέτος οι πασχαλιές ανθίζουνε! Γιατί και φέτος η όμορφη ελληνική φύση μας καλεί να λάβουμε μέρος στην "πανήγυρη των πανηγύρεων".

Κάνουμε Πάσχα! Τηρούμε τα έθιμα, όσα μπορούμε. Κρατάμε ψηλά τα λάβαρα του Έθνους και της Ορθοδοξίας, κρατάμε ψηλά τις καρδιές μας! Είμαστε αισιόδοξοι ότι "ταχ' αύριον έσσετ' άμεινον"!

Καλή Ανάσταση! Καλό Πάσχα!
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.