Η Τουρκία θέλει να μας στείλει όλους τους αιτούντες ασύλου στην Ελλάδα και να μας...βοηθήσει οικονομικά!


Osman Orsal/Reuters
Freepen.gr - Δήλωση του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών Hami Aksoy, σε απάντηση της επιστολής του Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Μιτσοτάκη, απευθυνόμενη στον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Macron και στη Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ:

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, κ. Μητσοτάκης, στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Macron και την Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ πρότεινε ότι η οικονομική συνεισφορά στην Τουρκία θα πρέπει να είναι ανάλογη με τη μείωση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Ενώ η απάνθρωπη και επαίσχυντη μεταχείριση των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα που φθάνουν στα σύνορά της στα μάτια ολόκληρου του κόσμου εξακολουθεί να παραμένει στη μνήμη μας, η πρόταση της χώρας αυτής για παροχή οικονομικής βοήθειας ανάλογα με τον αριθμό προσφύγων είναι το προϊόν μιας έντονα διαστρεβλωμένης και ανήθικης αντίληψης.

Μέχρι σήμερα, η Τουρκία έχει ξοδέψει 40 δισεκατομμύρια δολάρια για 4 εκατομμύρια αιτούντες άσυλο, τους οποίους φιλοξενεί μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους.

Η ΕΕ, από την άλλη πλευρά, έχει ξοδέψει μέχρι σήμερα μόνο 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ που έχει δεσμεύσει στην Τουρκία για τους Σύριους. Παρ 'όλα αυτά, έχει εκταμιεύσει περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα για τους 100.000 αιτούντες άσυλο στη χώρα.

Η πρότασή μας είναι μόνιμη: η Ελλάδα μπορεί να δεχθεί τους αιτούντες άσυλο στην Τουρκία. Η ΕΕ, από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να παράσχει την οικονομική ενίσχυση στην Ελλάδα για τους αιτούντες άσυλο. Σύμφωνα με την αρχή της γειτονίας, θα στηρίξουμε οικονομικά την Ελλάδα.

Αυτό λέγεται και θράσος. Λες και δε συνεχίζει να στέλνει κόσμο στα νησιά. Δεν ευθύνεται η Ελλάδα που η Τουρκία επιτρέπει σε όλο τον κόσμο να φτάσει αεροπορικά σε αυτή, αλλά που δεν την καταγγέλλει. Επίσης όσον αφορά τους Σύριους πρόσφυγες, η Τουρκία είναι εκείνη που υποκίνησε τον πόλεμο της Συρίας συνεχίζοντας ακόμη τις άθλιες μεθοδεύσεις της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail