Τα σχολεία δεν είναι ούτε κομμωτήρια, ούτε μπουτίκ: θέλουν σειρά κι όχι εναλλάξ

Τη μία εβδομάδα θα έρχονται οι μισοί Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και οι υπόλοιποι Τρίτη-Πέμπτη. Την άλλη εβδομάδα αυτοί που ήρθαν Δ-Τ-Π θα έρχονται Τρίτη-Πέμπτη και οι Τρίτη-Πέμπτη θα έρχονται Δ-Τ-Π. Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς οι ημέρες που θα προσέλθουν οι μαθητές στα σχολεία με αυτό το σύστημα είναι δέκα. Αυτό το λένε "επιστροφή στην κανονικότητα".

Δρ Ελένη Παπαδοπούλου

Παραμένει ζητούμενο πώς θα βγει ένα τέτοιο πρόγραμμα, όταν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που πηγαίνουν από 2-5 σχολεία και όταν υπάρχουν παράληλα τμήματα ένταξης, που λειτουργούν συγχρόνως με το κανονικό τμήμα. Για δυνατούς λύτες το πρόγραμμα. Βασικά δεν βγαίνει πρόγραμμα, αλλά λέμε τώρα.

Επίσης την μία εβδομάδα πάνε 3 ημέρες σχολείο, την άλλη δύο, την άλλη τρεις πάλι και τέλος δύο και ό,τι να'ναι και περιμένουν να γίνει μάθημα με τα πήγαινε έλα μια έτσι και μια αλλιώς.
Υπάρχει κάποιο κρυφό νόημα σε όλα αυτά που εγώ δεν βλέπω;

Επίσης αν έρθει παιδί της Γ Λυκείου να κάνει μάθημα, εγώ είμαι ο Μέγας Ναπολέοντας. Εδώ δεν έρχονταν υπό νορμάλ συνθήκες,θα έρθουν να κορονοϊαστούν τώρα πριν τις εξετάσεις.

Τα σχολεία δεν είναι ούτε κομμωτήρια, ούτε μπουτίκ να ανοίγεις μία πόρτα και να περιμένεις πελάτες. Τα σχολεία για να λειτουργήσουν σωστά θέλουν μία σειρά και ένα καλό παιδαγωγικό κλίμα. Αυτά τα τρία-δύο εναλλάξ, μισοί τώρα, μισοί αύριο, άλλοι στην τάξη και άλλοι on line, είναι πανηγυρτζίδικα πράγματα. Λυπάμαι, αλλά δεν βλέπω καμία ουσία σε όλο αυτό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail