Γερμανός επιδημιολόγος που έκρουσε τον κώδωνα νωρίς, πλέον προειδοποιεί για την καραντίνα

O καθηγητής Alexander Kekulé θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιδημιολόγους της Γερμανίας. Ήταν ο πρώτος που ήδη από τον Ιανουάριο προειδοποιούσε ότι ο κορωνοϊος θα χτυπούσε την Ευρώπη και γι' αυτό ζητούσε από την κυβέρνηση Μέρκελ να εξετάζονται για τον ιο όσοι εισέρχονται στην χώρα. "Αν εφαρμόζονταν εγκαίρως αυτά τα μέτρα, θα είχαμε αποφύγει το lockdown", υποστηρίζει. 


Το Μάρτιο υποστήριξε την πολιτική της καραντίνας γιατί ήταν η μόνη επιλογή που είχε απομείνει λόγω της ολιγωρίας και των καθυστερήσεων της κυβέρνησης. Σήμερα όμως ζητάει να μπει ένα τέλος σε αυτήν την πολιτική. "Είναι αδύνατον να περιμένουμε για το εμβόλιο", δήλωσε στο Daily Telegraph, "Το νωρίτερο που μπορούμε να έχουμε έτοιμο ένα εμβόλιο είναι σε έξι μήνες. Βασιζόμενος στην εμπειρία μου, θα έλεγα πως το πιο πιθανό σενάριο είναι σε ένα χρόνο. Δεν μπορούμε να μείνουμε σε καραντίνα για έξι μήνες ή ένα χρόνο. Αν το κάναμε αυτό η κοινωνία μας και ο πολιτισμός θα καταστρέφονταν."

Μάλιστα, ο Kekulé έχει καταστρώσει ένα σχέδιο για το πώς μπορεί να αρθεί το lockdown :
1) Πρέπει να πείσουμε τις ευπαθείς ομάδες να μένουν μέσα και να βρεθεί τρόπος, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, να παραγγέλνουν το φαγητό ή να κάνουν τα ψώνια τους χωρίς να χρειαστεί να βγαίνουν από το σπίτι. Αν, παρ' όλα αυτά, θέλουν να βγουν, καλό είναι φοράνε ειδικές ιατρικές μάσκες.
2) Οι υπόλοιποι πρέπει να φοράμε απλές μάσκες σε κλειστούς χώρους.
3) Πρέπει να αφήσουμε τους νέους και τους υγιείς, που ελάχιστα κινδυνεύουν από τον κορωνοϊο, να εκτεθούν σε αυτόν ώστε να αποκτήσουμε την περίφημη και τόσο λοιδορούμενη "ανοσία της αγέλης", που μόνο αυτή μπορεί να μας προφυλάξει από την επιδημία σε αυτή την φάση. Γι' αυτό και τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν πρώτα. ( https://www.telegraph.co.uk/…/german-scientist-predicted-e…/).

“Η ανοσία της αγέλης είναι η μόνη μας επιλογή τώρα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε για το εμβόλιο. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να ζήσουμε με τον ιό", υποστηρίζει ο Kekulé και κάτι μου λέει ότι σε λίγες εβδομάδες, και όσο γίνονται ορατά τα αδιέξοδα της πολιτικής του lockdown, αυτή θα είναι και η επίσημη ρητορική των περισσότερων κυβερνήσεων. Εκτός και αν θέλουμε να αυτοκτονήσουμε ομαδικά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail