κ.κ. Ιερώνυμε; Ρουμανική και Βουλγαρική Εκκλησία μας έβαλαν τα γυαλιά!

armendes / pixabay
κ.κ. Ιερώνυμε, όποιος δε θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει. Πρώτη και καλύτερη η Ρουμανική Εκκλησία που μας έβαλε τα γυαλιά! Εξομολόγηση, Θεία Κοινωνία, αντίδωρο και Άγιο Φως στο σπίτι.


Στην δε Βουλγαρία την Πέμπτη μετά από συνάντηση με τον Πατριάρχη Νεόφυτο και τη Βουλγαρική Ιερά Σύνοδο χθες, ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ επανέλαβε ότι δεν μπορεί και δεν θα κλείσει τις εκκλησίες για την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα!

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ωστόσο στον Πατριάρχη και στη Σύνοδο ότι η κορύφωση της επιδημίας κορονοϊού στη Βουλγαρία αναμένεται κατά τη διάρκεια των πασχαλινών εορτασμών και ζήτησε ενισχυμένα υγειονομικά μέτρα. Ως εκ τούτου, οι Ιεράρχες αποφάσισαν να μην διανέμουν τα βάϊα στους πιστούς την προσεχή Κυριακή και να υιοθετήσουν μια σειρά πρόσθετων μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού. Η προγραμματισμένη πτήση προς Ιερουσαλήμ για το Άγιο Φως έχει ακυρωθεί και τα κονδύλια που θα διατίθεντο για αυτήν θα χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση του ιού.

Ωστόσο, οι εκκλησίες θα παραμείνουν ανοιχτές την Κυριακή των Βαϊων και εν μέσω του Πάσχα, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.

"Θέλετε να κλείσουμε τις πύλες και να εκδιώξουμε τους ιερείς. Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι για τους οποίους αυτή η γιορτή είναι τα πάντα και γι 'αυτούς είναι ζωτικής σημασίας να είσαι στην εκκλησία. Ως εκ τούτου, δεν μπορώ να το κάνω ", δήλωσε ο Μπορίσοφ μετά από συνάντηση με τους ιεράρχες. «Η Εκκλησία μας έσωσε από την οθωμανική σκλαβιά. Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα με την πειθαρχία. Εξαρτάται από εμάς, αλλά δεν μπορώ να έρθω με την αστυνομία και να κλείσω τις εκκλησίες'', τόνισε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail