Στην Πράγα οίκος ανοχής έγινε καταφύγιο αστέγων για τον κορωνοϊό!

Freepen.gr - Ένας πορνείο στην Πράγα μετατράπηκε σε καταφύγιο για άστεγους, ώστε να μπορέσουν οι τελευταίοι να απομονωθούν κατά τη διάρκεια της επιδημίας κορώνα-ιού (COVID-19). To Showpark, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος οίκος ανοχής στην Πράγα, του ζητήθηκε από τις δημοτικές αρχές να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις του πριν από μία εβδομάδα για να φιλοξενηθούν άστεγοι σύμφωνα με δημοσίευμα του Expats.cz. Ο πορνείο είχε λειτουργήσει από το 1998.

To Showpark ενημερώθηκε από τον Zdeněk Hřib, Δήμαρχο της Πράγας, ότι έπρεπε να εγκαταλείψει το κτίριο ή αλλιώς η πόλη θα το αδειάσει σύμφωνα με τις εξουσίες έκτακτης ανάγκης που του δόθηκαν βάσει του νόμου για την κρίση.

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι το μέτρο ήταν απαραίτητο, δεδομένου ότι οι άστεγοι δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε για να ακολουθήσουν τις κατευθυντήριες γραμμές για την κοινωνική απομάκρυνση. Αυτό θα συμβάλει τόσο στην προστασία των ίδιων των αστέγων όσο και του γενικού πληθυσμού. Επισημαίνει επίσης ότι το κτίριο χρησιμοποιείται για παράνομους σκοπούς, δεδομένου ότι ο οίκος δεν είχε σύμβαση με την πόλη, αλλά μόνο με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του κτιρίου.

Η πόλη της Πράγας θέλει πολύ να κλείσει το Showpark, δεδομένου ότι αποτελεί μέρος της ιστορικής αγοράς της Πράγας, την οποία οι αρχές σχεδιάζουν να ανακαινίσουν και να μετατρέψουν σε εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο. Έχουν ήδη αρχίσει διαδικασίες εναντίον της Eroc, της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το Showpark, ακόμη και πριν την κήρυξη της έκτακτης ανάγκης προκειμένου να εκδιωχθεί από τις εγκαταστάσεις.

Ένας αντιπρόσωπος της Eroc δήλωσε ότι εάν το Showpark παραμείνει μόνιμα κλειστό, 600 εργαζόμενοι του σeξ θα βρεθούν εκτός εργασίας καθώς ισχυρίζεται ότι δεχόταν 158.000 επισκέπτες ετησίως.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail