Τσιόδρας: Καλά νέα από την Κίνα με φάρμακο πολύ πιο αποτελεσματικό στα πειράματα από τα διαθέσιμα

Απόσπασμα από την ενημέρωση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα: Περνώντας στα πιο ουσιαστικά που μας αφορούν ακόμα περισσότερο, πολύ πρόσφατα αποτελέσματα από την Ακαδημία Επιστημών της Κίνας δείχνουν πρόοδο όσον αφορά ανακάλυψη νέου πειραματικού φαρμάκου έναντι του κορονοϊού, που θα δοκιμαστεί για την καταπολέμηση στην πρόληψη της λοιμώξεως από τον ιό στον άνθρωπο. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό στα πειράματα που έγιναν, από όλα τα φάρμακα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμα στην ανθρωπότητα.

Εδώ πρέπει να καταλάβουμε κάτι. Η πανδημία του ιού και οι πιεστικές συνθήκες που δημιουργεί για έγκυρη πληροφόρηση του κοινού και ανακάλυψη αποτελεσματικών θεραπειών, επιβάλλει αυξημένη επαγρύπνηση από όλους μας, και ιδιαίτερα από εμάς τους επιστήμονες, για την αυστηρή τήρηση των διαδικασιών μας, που προστατεύουν πρώτα τους ασθενείς, αλλά και τη βιοϊατρική κοινότητα, από πιθανά λάθη.

Χρειάζεται προσοχή επίσης να τηρούμε τα προσωπικά δεδομένα και να μην αποπροσανατολίζουμε το κοινό. Η Πατρίδα μας έχει εξαιρετικά υψηλού επιπέδου επιστημονικές ομάδες, που συμμετέχουν σε ερευνητικές προσπάθειες για το νέο ιό, οι οποίες θα περάσουν τον έλεγχο και την αξιολόγηση, σύμφωνα με διεθνώς παραδεκτά κριτήρια.

Παρακαλώ να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί σε δημόσιες ανακοινώσεις στο ευρύ κοινό, επιστημονικών προτάσεων ή ευρημάτων για νέες μορφές διάγνωσης ή θεραπείας, πριν αυτές αξιολογηθούν με τα κριτήρια της ιατρικής κοινότητας.

Δέχθηκα συγκεκριμένη αλληλογραφία για αυτό το θέμα από τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail