Μια μεταπασχαλινή λίγο αιρετική πολιτική εκτίμηση

1.η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις εκλογές μέχρι την πανδημία, δεν πραγματοποίησε τις αναμενόμενες βαθειές μεταρρυθμίσεις ούτε κατάφερε να προσελκύσει επενδύσεις. Λίγο πριν από την πανδημία, είχε ήδη αρχίσει να διαφαίνεται η προοπτική της αποτελμάτωσης και της αποτυχίας.

2. όμως, με την έλευση της πανδημίας, ο Μητσοτάκης έκανε μία κίνηση ματ: ανέθεσε την πρωθυπουργία σε έναν κορυφαίο επιστήμονα και χριστιανό, τον καθηγητή Τσιόδρα.

3.τονίζω την ιδιότητα του Τσιόδρα ως μαχόμενου χριστιανού, ψάλτη κλπ., διότι λόγω αυτής στην χώρα μας δεν επεκράτησε η δαρβίνεια ρατσιστική "ανοσία της αγέλης" ή το φρικώδες κυνικό δόγμα "η οικονομία προηγείται της υγείας". Με αυτά η Ελλάδα βρέθηκε στην παγκόσμια πρωτοπορία. Μπράβο και στον Τσιόδρα και στον Μητσοτάκη,

4.την ίδια πολιτική, δηλαδή της ανάθεσης του έργου στους αρμοδίους, ακολούθησε ο Μητσοτάκης και στην επιχειρηθείσα και αντιμετωπισθείσα επιτυχώς τουρκική επιχείρηση εισβολής στον Έβρο. Άφησε τον στρατό και την αστυνομία να κάνουν (επιτέλους) την δουλειά τους. Μεγάλη επιτυχία και αυτή.

5.ασφαλώς ο Μητσοτάκης δεν κρίθηκε ακόμα. Έχει μπροστά του δύο παγόβουνα πολύ μεγάλα: την επερχόμενη προσφυγική-ελληνοτουρκική κρίση και την επερχόμενη οικονομική κρίση, που δε θα είναι απλώς μία συνέπεια της πανδημίας και της παγκόσμιας κρίσης, αλλά και της εγχώριας αποτυχίας οικονομικής αναδιάρθρωσης. Εκεί θα φανεί το μέταλλο του Μητσοτάκη.

6.αντιπολίτευση απλά δεν υφίσταται αυτήν την στιγμή. Ο σύριζα κινείται μεταξύ κατάθλιψης για την απώλεια της εξουσίας και ιδεοληψίας, με την Φώφη, Βελόπουλο κλπ. ουδείς ασχολείται, αλλά μην είστε βέβαιοι για τίποτα, η κοινή γνώμη στην Ελλάδα μεταστρέφεται με αστρονομική ταχύτητα ανάλογα με τις περιστάσεις.

Μελέτης Μελετόπουλος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail