Η πανέμορφη Κοτσέρ έγινε θυσία παίρνοντας μαζί της πάνω από 30 Τούρκους στρατιώτες

Freepen.gr - Το Γραφείο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Αμυνας (HPG) δήλωσε ότι η αντάρτσσα Sema Koçer πραγματοποίησε μια δράση αυτοθυσίας στις 5 π.μ. στις 31 Μαρτίου στο πλαίσιο της εκστρατείας «Revolutionary Victory Campaign» που διεξάγεται στην περιοχή Serhat του Βόρειου Κουρδιστάν. Κατά τη διάρκεια της δράσης κοντά στο σημείο διέλευσης των συνόρων Gürbulak στην περιοχή Bazid (Doğubeyazıt) του Ağrı, η Koçer ενεπλάκη αρχικά σε μάχη με τα τουρκικά στρατεύματα που φυλάνε τον αγωγό φυσικού αερίου. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ANF στη συνέχεια στόχευσε τα 5 τεθωρακισμένα οχήματα που ήρθαν στη σκηνή για επέμβαση και ανατινάχθηκε. Και τα 5 οχήματα καταστράφηκαν, περισσότεροι από 30 στρατιώτες σκοτώθηκαν και δεκάδες στρατιώτες τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της έκρηξης.

Η δράση διεξήχθη στη μνήμη των μαρτύρων ανταρτών Ali Pılıng, Çiçek Botan και Dılgeş Botan, ανέφερε η HPG και ανακοίνωσε τα στοιχεία ταυτότητας της Koçer ως εξής:

Η HPG δήλωσε ότι η Koçer γεννήθηκε σε μια πατριωτική κουρδική οικογένεια στο Siirt το 1995, γνώρισε τον αγώνα της ελευθερίας από νεαρή ηλικία και προσχώρησε στις αντάρτικες τάξεις το 2014, ξεκινώντας τον θυσιαστικό αγώνα της στο βόρειο Κουρδιστάν.

Η HPG επαίνεσε την αποφασιστική και τολμηρή στάση της Koçer, που αφιερώθηκε στον λαό του Κουρδιστάν ως επαναστάτρια με στρατιωτικό, ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο και κατάφερε να πετύχει τις πιο στρατηγικές αποστολές.

Η HPG εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της Koçer και σε όλους τους πατριώτες Κούρδους και επανέλαβε την υπόσχεσή της να νικήσουν τον αγώνα των μαρτύρων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail