Τουρκία: Καταδικάστηκε χάρη σε "μυστικό" μάρτυρα, πέθανε μετά από 297 μέρες απεργίας πείνας

Ο Κοτσάκ με την οικογένειά του στη φυλακή σε διάρκεια επίσκεψης
Freepen.gr - Ο Μουσταφά Κοτσάκ, φυλακισμένο μέλος του συγκροτήματος Grup Yorum, ο οποίος είχε κάνει απεργία πείνας σε φυλακή στη δυτική Τουρκία, πέθανε την 297η ημέρα της την Παρασκευή στα 28 του χρόνου, σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Ο Κοτσάκ που κρατήθηκε πίσω από τα κάγκελα για δύο χρόνια ήταν ένα από τα φυλακισμένα μέλη του αριστερού Grup Yorum. Καταδικάστηκε σε επιβαρυντική ισόβια κάθειρξη για κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Ορισμένα μέλη της ομάδας είναι ακόμη σε δίκη.

Με βάση την κατάθεση ενός μυστικού μάρτυρα, κατηγορήθηκε ότι παρείχε όπλα στους επιτιθέμενους που δολοφόνησαν έναν εισαγγελέα σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης το 2015.

Ο μουσικός αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και ζήτησε δίκαιη δίκη για τον τερματισμό της απεργίας πείνας.

Ο Κοτσάκ, ο οποίος ζύγιζε 29 κιλά τη στιγμή του θανάτου του, είναι το δεύτερο άτομο που πέθανε ενώ βρισκόταν σε απεργία πείνας αυτό το μήνα. Η τραγουδίστρια του Grup Yorum, Helin Bölek πέθανε μετά από 288 ημέρες σε απεργία πείνας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail