Δήμαρχος του 20ου διαμερίσματος του Παρισιού: Πάψτε να καταγγέλλετε τους συμπολίτες σας για το παραμικρό

PHOTOPQR/VOIX DU NORD/MAXPPP
Freepen.gr - Η Frédérique Calandra, δήμαρχος του 20ου διαμερίσματος του Παρισιού, ζήτησε από τους δημότες της να σταματήσουν να καταδίδουν ο ένας τον άλλον για μικροπαραβάσεις των μέτρων περιορισμού, επειδή βγήκαν να πάρουν λίγο αέρα, αναφέρει σε πρόσφατο δημοσίευμα η γαλλική leparisien.fr της Cécile Beaulieu.
Η Calandra συγκεκριμένα κάλεσε τον κόσμο να σταματήσει να καλεί στο "17", ειδικό αριθμό της γαλλικής αστυνομίας επειδή κάποιοι βγήκαν έναν περίπατο με τα παιδιά τους, πήγαν στο σούπερ μάρκετ ή γιατί τα παιδιά κάνουν ποδήλατο.

Οι καταγγελίες έχουν πολλαπλασιαστεί και το τηλεφωνικό κέντρο έχει μπλοκάρει.

Σε επιστολή της προς τους πολίτες σημειώνει ότι από τις 17 Μαρτίου [μέρα λήψης των μέτρων]
ορισμένοι Παρίσι αισθάνονται ότι έχουν επενδύσει σε μια παράξενη αποστολή: να καταγγείλουν τον γείτονα, που φέρεται να είναι λιγότερο προσεκτικός από τον εαυτό τους.

«Αυτές οι επιστολές στιγματίζουν τους Παριζιάνους που θέλουν μόνο να ξεφύγουν από το περιβάλλον τους για λίγα λεπτά, αυτό είναι απαράδεκτο» σημειώνει η Calandra.

Επιπλέον ο κορεσμός του συστήματος κλήσεων έκτακτης ανάγκης, κινδυνεύει να θέσει σε κίνδυνο την αντίδραση σε πραγματικά επικίνδυνες καταστάσεις, καταλήγει η Calandra.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail