Οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης για την ύφεση το 2020 θυμίζουν εκείνες του Καραμανλή για το έλλειμμα του 2009

Οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης για την ύφεση το 2020, θυμίζουν τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης για το έλλειμμα του 2009, σύμπτωση;


Η κυβέρνηση μέχρι το Πάσχα, αρνιόταν να κάνει εκτιμήσεις για την ύφεση, αφού μέχρι τις αρχές Μάρτη δήλωνε, ότι: «Μπορεί να μην πιάσουμε τους στόχους του προϋπολογισμού, αλλά μπορεί να μην έχουμε και ύφεση».

Πριν λίγες ημέρες ο Υπουργός Οικονομικών δήλωνε, ότι: «Η ύφεση θα κινηθεί ανάμεσα στο 5% που εκτιμά η ΤτΕ και 10% που εκτιμά το ΔΝΤ».

Σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε, ότι: «Η ύφεση θα κινηθεί ανάμεσα στο 4% και στο 8% και ίσως λίγο πάνω από το 8%».

Κατανοώ την αρχική αισιοδοξία των κυβερνητικών αξιωματούχων, ως υποχρέωση να είναι αισιόδοξοι, όμως όταν αναγκάστηκαν να δουν την πραγματικότητα, για να μην χάσουν εντελώς την αξιοπιστία τους, δεν μπορώ να καταλάβω το άνοιγμα στην εκτίμησή τους.

Αβεβαιότητα σίγουρα υπάρχει και θα υπάρχει σε μεγάλο βαθμό και για αρκετό καιρό, όμως η κυβέρνηση πρέπει να μπορεί να γίνει πιο συγκεκριμένη, διαφορετικά όλη η πολιτική της στην οικονομία θα είναι έωλη με ακόμη πιο αρνητικές συνέπειες, από τις αναμενόμενες.

Φυσικά, μπορεί να είναι κυβέρνηση της ΝΔ και η σημερινή, δεν μπορώ όμως να την ταυτίσω με εκείνη του ιδίου κόμματος, την περίοδο 2008-2009, η οποία ήξερε την έκρηξη του δημοσίου ελλείμματος και του χρέους, και την απέκρυπτε μέχρι τις εκλογές του Οκτώβρη του 2009. Δεν μπορώ, τουλάχιστον, μέχρι να δούμε την συνέχεια.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.