Έξω φρενών ο Ιμάμογλου: Κρατική τουρκική τράπεζα μας μπλόκαρε 135.000 δολάρια για τον κορωνοϊό

Freepen.gr - Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Ekrem İmamoğlu, δήλωσε την Πέμπτη ότι η κρατική Vakıfbank έχει μπλοκάρει 900.000 TL (135.000 δολάρια) που έθεσε ο Δήμος στο πλαίσιο μιας εκστρατείας για την κάλυψη των βασικών αναγκών των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της επιδημίας COVID-19, αναφέρει το turkishminute.com.

"Η Vakıfbank έχει μπλοκάρει 900.000 TL δωρεές από 2.100 συνεισφέροντες", σχολίασε ο Ιμαμόγλου.

O İmamoğlu ανακοίνωσε επίσης ότι περισσότερα από 6.500.000 TL έχουν συγκεντρωθεί συνολικά από 12.604 δωρητές.

"Ξεκινάμε να υποστηρίζουμε περίπου 9.000 οικογένειες σε ανάγκη για δύο μήνες", είπε ο İmamoğlu.

Η κίνηση της κρατικής τράπεζας για το μπλοκάρισμα των δημοτικών τραπεζικών λογαριασμών ήρθε μετά την παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών στην κοινοτική συγκέντρωση κεφαλαίων με την έκδοση μιας εγκυκλίου η οποία ανέφερε ότι τέτοιες εκστρατείες βοήθειας απαιτούν άδεια από τους τοπικούς κυβερνήτες.

Οι επικριτές ερμήνευσαν την κίνηση ως προσπάθεια της κυβέρνησης να παρεμποδίσει τους δήμους της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα εκείνους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, αφού η κεντρική κυβέρνηση ξεκίνησε τη δική της "εθνική καμπάνια αλληλεγγύης" για τη συλλογή δωρεών.

Ορισμένοι δήμοι προετοιμάζονται να ασκήσουν ένδικα μέσα κατά της απόφασης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail