Μείνετε στο αγαπημένο σπιτάκι σας ή μείνετε αγαπημένοι στο σπιτάκι σας;


92385 / pixabay
Μείνετε στο αγαπημένο σπιτάκι σας ή μείνετε αγαπημένοι στο σπιτάκι σας; Πώς είναι το σωστό σύνθημα; Δεν ξέρω θα σας γελάσω Είναι και αυτή η έλλειψη των άρθρων που σε μπερδεύει. Των άρθρων της γραμματικής να εξηγούμαστε Γιατί από τα άλλα καμμία έλλειψη, γκώσαμε.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Όταν έχεις μπουχαρες στους τοίχους όταν έχεις μαντεμένια τηγάνια σε παίρνει να κάθεσαι στο αγαπημένο σου σπιτάκι , αγαπημένε ή αγαπημένη και εσύ να μετράς τα πλακάκια της κουζίνας του μπάνιου, της πλατείας, τους κόμπους της αγαπημένης σου μπουχάρας και να βγαίνεις μόνο και να ταΐζεις τα πουλάκια, όταν δεν παίζεις με τα δικά σου πουλάκια, γατάκια και σκυλάκια.

Όταν έχεις πάλι, απλήρωτη τη δόση του δανείου, όταν έχεις κομμένο το ρεύμα, όταν το ψυγείο σου είναι άδειο, όταν το στομάχι των παιδιών σου γουργουρίζει τότε πάλι δεν έχεις την πολυτέλεια να μείνεις στο αγαπημένο σου σπιτάκι 10 μέρες ένα μήνα όσο χρειαστεί για να τελειώσει αυτή η δοκιμασία.

Μίλησα χθες με το φίλο μου τον Βασίλη στο τηλέφωνο. Ξύπνα Βασίλη του λέω, ξύπνιος μου λέει είμαι εδώ και πολλά χρόνια, οι άλλοι κοιμούνται και δεν έχει άδικο. Ήταν στο νοσοκομείο. Περίμενε να έρθει η σειρά του να εξεταστεί, για ένα πόνο που είχε, μάλλον από το άγχος. Με ένα μικρό μαγαζάκι προσπαθεί να τα φέρει βόλτα πληρώνοντας δύο ενοίκια και τους λογαριασμούς και βοηθώντας οικονομικά τα παιδιά του.

Κάποιες φορές οι εισπράξεις της ημέρας αν αφαιρέσεις την αξία των προϊόντων ίσα που φτάνουν για τα εισιτήρια του λεωφορείου άλλες φορές μπορεί να σταθεί λίγο πιο τυχερός.

Αυτός βέβαια δεν μπορεί να μείνει στο αγαπημένο του σπιτάκι ούτε δυο-τρεις μέρες. είναι βλέπεις που κάποιοι πρέπει να δουλεύουν ακόμα αφού δεν έχουν λύσει τα οικονομικά τους προβλήματα.

Είναι πολλοί σαν τον Βασίλη. Μεροδούλι μεροφάι και μερικές φορές το πιάτο άδειο. Δύσκολο βέβαια να το συλλάβει κάποιος σαν εικόνα άμα δεν έχει πεινάσει.

Ο ντελιβεράς, ο μικρομαγαζάτορας η τετράωρη στο σούπερ μάρκετ με τά 300 ευρώ, η τηλεφωνήτρια, δεν έχουν την πολυτέλεια να μείνουν στο αγαπημένο τους σπιτάκι. Θα μείνουν έξω. Όχι για να ταΐζουν τα πουλάκια αλλά για να ταΐσουν τα δικά τους παιδάκια, είναι μεγάλη διαφορά που ο χορτάτος δεν την καταλαβαίνει.

Χόρτατε και χορτάτη μου αγαπημένοι, καθίστε μέσα στο αγαπημένο σας σπιτάκι δίπλα στο αγαπημένο σας στο τζάκι δίπλα στην αγαπημένη σας μπουχάρα, σκούξτε και λίγο για τα παιδάκια που πεινάνε στην Αφρική και για τα πουλάκια που πεινάνε στα διαλείμματα και αφήστε όλους εμάς τους υπόλοιπους που δεν παίρνουμε κάθε μέρα τους δρόμους από χόμπι να βγάλουμε τους επόμενους δύο μήνες το μεροκάματο του τρόμου.

Καταλάβατε αγαπημένοι;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail