Γιατί είναι λάθος ειδικά τώρα να τα βάζουμε με τον κόσμο

ElisaRiva / pixabay
Σήμερα έμαθα ότι ένας πολύ καλός φίλος νοσηλεύεται εδώ και μία εβδομάδα σε ΜΕΘ με κορονοϊό και ένας άλλος είναι διασωληνωμένος. Ηταν μαζί σε μία συνάντηση στα Τρίκαλα την προηγούμενη εβδομάδα και μέσα σε δύο ημέρες έκαναν υψηλό πυρετό και πήγαν αμέσως στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκαν με τον ιό. Και οι δυο είναι ορειβάτες, συμμετείχαν στις πρώτες ελληνικές αποστολές στα Ιμαλάια, έχουν εξαιρετική φυσική κατάσταση και δεν κάπνιζαν ποτέ. Τώρα είναι κοντά στα 60, αλλά με τα δεδομένα που μόλις ανέφερα.
 
Ελένη Παπαδοπούλου

Δεν θα τους χαρακτήριζα ως ηλίθιους, ως ανεύθυνους και ως ανθρώπους που αγνοούν τον κίνδυνο. Βρέθηκαν σε κλειστό χώρο επί ώρες με κάποιον-κάποιους, απ' ότι έχω καταλάβει έτσι κολλάει εύκολα, και το κόλλησαν. Ηταν δύο απόλυτα υγιείς άνθρωποι και ελπίζω ότι θα αναρρώσουν. Ως φαίνεται ο ιός επιτίθεται και σε ανθρώπους χωρίς προβλήματα.

Θα πω όμως το εξής. Υποθέτω ότι η ιατρική κοινότητα διεθνώς είναι σε επικοινωνία. Βλέπουν λοιπόν ότι ο ιός χτυπάει και υγιείς, στους οποίους διαλύει εντελώς το ανοσιοποιητικό. Κατανοώ ότι δεν θέλουν να σπείρουν τον πανικό. Αν όμως ήταν τόσο επικίνδυνο να υπάρχουν συναθροίσεις, τί στο διάολο καθυστερήσατε να τις απαγορεύσετε τότε και τώρα βρίζετε τον κόσμο που πάει μια βόλτα σε μία πλατεία;

Ως συναθροίσεις δεν αναφέρομαι στο περπατάμε μερικοί μαζί στον δρόμο αραιά, αλλά στο βρισκόμαστε πολλοί μαζί σε μικρό κλειστό χώρο. Το επικίνδυνο είναι αυτό απ'ότι καταλαβαίνω. Δεν είναι το βγαίνω έξω μία βόλτα. Αφού οι ίδιοι οι γιατροί είπαν ότι ο ιός δεν είναι ελικόπτερο να πετάει, τώρα πώς ξαφνικά απέκτησε φτερά και δεν μπορούμε ούτε να πάμε σε ένα πάρκο; Στην Γαλλία δεν απαγορεύεται η φυσική άσκηση ούτε το να πας στο εξοχικό σου, απλά τους είπαν να μην πηγαινοέρχονται.

Υπάρχει ένας πανικός, όχι αδίκως, αλλά υπάρχει και μία υπερβολή. Αν ο ιός κολλούσε έτσι απλά, τότε θα έπρεπε τώρα να είμαστε τώρα όλοι ξεροί.

Και μην βρίζετε τους ανθρώπους που επέλεξαν να πάνε στο σπίτι τους στην εξοχή και να κλειστούν εκεί. Ούτε αυτόν που πήγε με το παιδί του να κάνει ποδήλατο. Είμαστε άνθρωποι. Άλλωστε υποθέτω ότι αν κολλήσει ένας σε μία οικογένεια ιό, περισσότερες πιθανότητες έχουν να κολλήσουν όλοι με τον εγκλεισμό όλη την ημέρα παρά χωρίς αυτόν.

Σκεφτόμαστε ότι όλος ο κόσμος πιέζεται τρομερά και ψυχολογικά και οικονομικά. Είναι επικίνδυνο σε περιπτώσεις, έχει διασπορά, αλλά μην τα βάζουμε με τον κόσμο.

Είναι λάθος. Ειδικά τώρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail