Όταν ο πρωθυπουργός της χώρας σου ζητά να μείνεις μέσα αλλά σε προτρέπει να πας περίπατο!

sipa / pixabay
Θα υπογράψω αναγκαστικά την ανάρτηση, μολονότι τα λόγια που θα ακολουθήσουν ανήκουν ως επί το πλείστον στον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ειπώθηκαν κατά το χθεσινό του διάγγελμα.

Του Στρατή Μαζίδη

Ακούσαμε και διαβάζουμε από το λόγο του πρωθυπουργού:

Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Πήραμε νωρίτερα από άλλες χώρες δραστικά μέτρα για να μειώσουμε τη διάδοση του ιού, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πόσο αποτελεσματικά θα είναι.

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές και για τη χώρα μας. Είναι στο χέρι μας να αποδειχθούν σκληρές και περίπλοκες αλλά όχι εφιαλτικές. Σας ζητώ, λοιπόν, να μη γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε το τελευταίο διάστημα.

Στην Ιταλία δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους. Κι όμως εδώ διακρίνω, από ορισμένους, έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό. Δεν θα τον ανεχτώ.

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη: Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε! Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους δικούς μας, αυτούς που αγαπάμε.

Και αμέσως μετά:

Πάμε για έναν περίπατο ή για τρέξιμο μόνοι. Και σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε τις συναθροίσεις. Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Δηλαδή ο πρωθυπουργός δημιουργεί σκηνικό ταινίας τρόμου, σου λέει να κάτσεις μέσα, να μην ξαναγίνει ό,τι συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο και αμέσως μετά αυτοακυρώνεται προτρέποντάς σε να πας περίπατο ή για τρέξιμο για να σε φοβερίσει πάραυτα με πιο σκληρά μέτρα.

Η πραγματικότητα με ξεπερνά. Θα μου πείτε, μα είπε "μόνος". Ε οι περισσότεροι έξω...μόνοι βγαίνουν ή τρέχουν όπως ο παππούς στη Θεσσαλονίκη που τον κυνηγούσαν οι τηλε-ανακριτές.

«Όταν ο πρωθυπουργός της χώρας σου ζητά να μείνεις μέσα για να μη σου επιβάλλει σκληρά μέτρα αλλά σε προτρέπει να πας περίπατο» κάντε το ένα meme ρε παιδιά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail