Γέροντας Νεκτάριος: Ποια είναι τα λάθη των γονιών

Ποια είναι τα λάθη των γονιών που γίνονται και τα παιδιά τους δεν βαδίζουν σωστά; Όταν οι γονείς είναι πνευματικοί άνθρωποι και είναι κοντά στον Χριστό οφείλουν ακόμα παραπάνω από τους υπολοίπους να αναθρέψουν τα παιδιά τους σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Αν δεν μάθουν τα παιδιά τους στην πίστη μας, αν δεν τα διδάξουν και δεν τα νουθετούν καθημερινά, τότε τα παιδιά θα ξεφύγουν.


Αναρωτιούνται οι γονείς για ποιο λόγο "χάνουν" τα παιδιά τους. Μας ρωτούν πως είναι δυνατόν να ξεφεύγουν και να μην μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους. Το ερώτημα αν κάτσουν και το σκεφτούν θα δουν ότι είναι υπεύθυνοι για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και την εν γένει πορεία τους. Ό,τι τους διδάξουν, αυτά και θα κάνουν, ό,τι δεν τους διδάξουν και δεν τα νουθετήσουν από μικρά, τότε να μην απορούν για το που βρίσκονται τα παιδιά τους.

Οι γονείς είναι υπεύθυνοι για τα παιδιά τους και θα δώσουν λόγο στον Θεό κατά την Δευτέρα Παρουσία για το τι έγιναν τα παιδιά τους. Διότι τα παιδιά ανήκουν στον Θεό. Ο Θεός επέτρεψε και τα γέννησαν και γι' αυτό είναι υπεύθυνοι να τους νουθετήσουν και να τους οδηγούν προς τον Θεό. Κατά την Δευτέρα Παρουσία ας μην εκπλαγούν όταν θα ερωτηθούν για τα παιδιά τους.
Την ίδια ακριβώς ευθύνη έχουν και οι πνευματικοί γονείς οι νονοί. Αυτοί που βαπτίζουν τα παιδιά. Και αυτοί ομοίως θα δώσουν λόγο στο Θεό για το παιδί που ανέλαβαν να αναθρέψουν και να το γαλουχήσουν στην πίστη μας.

Συνήθως οι γονείς ενδιαφέρονται μόνο για την σωματική υγεία των παιδιών τους και την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Για την ψυχή ούτε λόγος. Η ψυχή παραμένει νεκρή διότι δεν τρέφεται πνευματικά.

Προσπαθούν να μεγαλώσουν τα παιδιά με γνώσεις και όχι με τη σοφία του Θεού που είναι απείρως ανώτερη από τις γνώσεις.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.