Νέο διάγγελμα Κόντε: Κλείνουν όλα τα καταστήματα στην Ιταλία εκτός φαρμακείων και σούπερ μάρκετ

Freepen.gr - Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων COVID-2019 στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 2.000 τις τελευταίες 24 ώρες, υπερβαίνοντας τις 12.400, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 196 σε 827, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte αργά την Τετάρτη διέταξε την αύξηση των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της θανατηφόρας εστίας. Ο Conte ανακοίνωσε νέα μέτρα εκτός από τα ήδη ισχύοντα, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού της ελεύθερης κυκλοφορίας στη χώρα.

Το νέο διάταγμα απαιτεί το κλείσιμο όλων των καταστημάτων σε ολόκληρη την Ιταλία, εξαιρουμένων των φαρμακείων και των καταστημάτων τροφίμων. Η εντολή ορίζει επίσης το κλείσιμο συλλόγων, μπαρ, εστιατορίων, κομμωτηρίων και εστιατορίων που δεν εγγυώνται ασφαλή απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ πελατών και επισκεπτών.

Σύμφωνα με τον Conte, οι αρχές πρέπει να αναστείλουν τώρα το έργο όλων των επιχειρήσεων που δεν είναι απαραίτητες για την παραγωγή και την οικονομία. Ο Ιταλός πρωθυπουργός την Τετάρτη υποσχέθηκε ότι δεν θα ληφθούν πιο σκληρά μέτρα, ακόμη και αν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων  συνεχίζει να αυξάνεται.

Ο Conte τόνισε ότι η επίδραση της "μεγάλης αυτής προσπάθειας" θα καταστεί εμφανής μόνο τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Νωρίτερα, ο Conte ανακοίνωσε ότι η Ιταλία θα διαθέσει επιπλέον 25 δισεκατομμύρια ευρώ (28 δισεκατομμύρια δολάρια) για την καταπολέμηση του κορωναϊού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail