«Το υποβρύχιο Alexander Nevsky πέρασε απαρατήρητο από τις ΗΠΑ προς την Απω Ανατολή»

Oleg Kuleshov/TASS
Freepen.gr - Ο αμερικανικός στρατός δεν κατάφερε να ανιχνεύσει το υποβρύχιο της Ρωσίας 955 (κλάσης Borei) Alexander Nevsky κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από το Βόρειο Στόλο της Ρωσίας στον Ειρηνικό πριν από μερικά χρόνια, λόγω του χαμηλού θορύβου του και των ειδικών χειρισμών του, δήλωσε ο Πλοίαρχος 1η; τάξη; Vasily Tankovid σε συνέντευξή του στο TASS.

"Όσον αφορά τις παραμέτρους της μυστικότητας, από αυτή την άποψη είμαστε πολύ πιο μπροστά από τα δικά μας και ξένα πλοία. Τα χαρακτηριστικά των πλοίων των ΗΠΑ δεν βρίσκονται κοντά στα δικά μας χαμηλά επίπεδα θορύβου", δήλωσε ο Tankovid αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά του Alexander Nevsky. Το υποβρύχιο πραγματοποίησε ένα ταξίδι 42 ημερών από το Βόρειο Στόλο προς τον Στόλο του Ειρηνικού το 2015. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού παρέμεινε στην επιφάνεια για δώδεκα ημέρες. Ο Tankovid υπενθύμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έμαθαν για το ταξίδι μόνο όταν το υποβρύχιο έφτασε στο Vilyuchinsk, στη χερσόνησο της Καμτσάτκα.

«Η συμμετοχή των δυνάμεων του στόλου, η ικανή χρήση των δυνατοτήτων του υποβρυχίου και οι ειδικοί ελιγμοί ανέτρεψαν τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να παρακολουθήσουν το υποβρύχιο στη διαδρομή του. Οι Αμερικανοί "ξύπνησαν" μόνο όταν φτάσαμε στην αποβάθρα. Στην πράξη μας έχασαν σε ένα συγκεκριμένο σημείο», δήλωσε ο Tankovid.

Με χαμηλό θόρυβο, αδιόρατο ίχνος στο νερό και άλλα χαρακτηριστικά stealth κάνουν τα υποβρύχια της κατηγορίας Borei της Ρωσίας αόρατα σε πολλούς από τους σημερινούς ξένους ανταγωνιστές τους. "Αυτό εξηγεί γιατί ακόμα και στο στενό του Bering, όπου η αμερικανική ακτή είναι ορατή με γυμνό μάτι, παραμείναμε απαρατήρητοι και περάσαμε ήσυχα και ωραία", ανέφερε ο Tankovid.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail