Τούρκος καθηγητής: Αν δεν πάρουμε μέτρα σε 2,5 μήνες θα αρρωστήσουν 40 εκ. Τούρκοι

ΕΡΑ ΡΗΟΤΟS
Freepen.gr - Το να ελπίζουμε ότι οι θερμότεροι καλοκαιρινοί μήνες θα σημάνουν το θάνατο του μυθιστορήματος του κορωνοϊού και θα θέσουν τέρμα σε αυτή την πανδημία σε όλη την υφήλιο, είναι απλώς ευσεβής πόθος, προειδοποίησε ένας Τούρκος ειδικός, ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Dr. Mehmet Ceyhan  ισχυριζόμενος ότι η συνειδητοποίηση παρά οι θερμές θερμοκρασίες είναι ο μόνος τρόπος για να αποτρέψουμε τα τραγικά αποτελέσματα.

"Βρισκόμαστε μακριά από το χτύπημα του σημείου αιχμής της νόσου", ανέφερε καθηγητής ο Ceyhan στη Hürriyet και παρουσιάζει η dailysabah.com, την Κυριακή. "Αν δεν ενισχύσουμε περαιτέρω τα μέτρα, μπορεί να γίνει πιο δύσκολο να ελέγξουμε την εξάπλωση του ιού μετά από αυτό το σημείο" τονίζοντας ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες ήταν κρίσιμες σε αυτή την πτυχή.

Το καλοκαίρι ή η γενική άνοδος των θερμοκρασιών δε θα κάνουν τον ιό να εξαφανιστεί, δήλωσε ο Ceyhan, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η αντίληψη είναι λάθος. "Το τέλος αυτής της επιδημίας δε θα έχει καμία σχέση με τη θερμοκρασία του αέρα. Είτε έχουμε τύχη και ο ιός θα μεταλλάσσεται, χάνοντας την ικανότητά του να μεταδίδει, είτε παίρνουμε τα πράγματα στα χέρια μας και λαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις».

Πλήρης απομόνωση έναντι πλήρους έκθεσης

Χρησιμοποιώντας δύο παραδείγματα, ο Ceyhan εξήγησε πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα σενάρια. Χωρίς προφυλάξεις, που σημαίνει ότι όλα τα σχολεία, οι χώροι εργασίας, οι καφετέριες και άλλοι δημόσιοι χώροι παραμένουν ανοιχτοί, το ήμισυ του πληθυσμού της Τουρκίας θα μολυνθεί σε περίπου δυόμισι μήνες - που θα ισοδυναμούσε με σχεδόν 40 εκατομμύρια ανθρώπους. "Αλλά ας πούμε ότι όλα τα μέτρα εφαρμόζονται 100%. Κανείς δεν βγαίνει στο δρόμο εκτός εάν είναι απαραίτητο», είπε. "Τι θα κάνει ο ιός; Θα εξαφανιστεί επειδή δεν μπορεί να βρει ανθρώπους να μολύνει".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail