Ρωσικό Su-35 φέρεται να αναχαίτισε τουρκικά F-16 στη βόρεια Συρία

Freepen.gr - Ένα ρωσικό αεροσκάφος Su-35 αναχαίτισε τουρκικά F-16 στη βόρεια Συρία πριν από λίγες ημέρες, ανέφερε αυτή την εβδομάδα η κινεζική έκδοση του SOHU όπως αναδημοσιεύει το almasdarnews.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, τα τουρκικά αεροσκάφη προσπαθούσαν είτε να συνοδεύσουν τις επίγειες δυνάμεις των ισλαμιστών μέσω της βόρειας Συρίας είτε πιθανόν να χτυπήσουν τους στρατιώτες του SAA που προχωρούσαν στις επαρχίας του Ιντλίμπ και του Χαλεπίου.

Το άρθρο της SOHU ανέφερε ότι τα τουρκικά αεροσκάφη «προσπάθησαν να περάσουν τα συριακά σύνορα με το F-16» πριν αναχαιτιστούν από το ρωσικό Su-35 κοντά στην επαρχία του Χαλεπίου.

Ο συντάκτης αναφέρετι ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έστειλε αμέσως ένα Su-35 από την αεροπορική βάση Hmeimim κατά τη διάρκεια του σύντομου περιστατικού.

"Το ρωσικό Su-35S μπλόκαρε την είσοδο των τουρκικών F-16 στον εναέριο χώρο της Συρίας, χωρίς να τα αφήνει να περάσουν τα αεροπορικά σύνορα. Οι Τούρκοι πιλότοι τελικά αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν", πρόσθεσαν.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ούτε τα ρωσικά ούτε τα τουρκικά υπουργεία Άμυνας τοποθετήθηκαν επί του δημοσιεύματος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail