Οι ρωσικοί κυνηγοί υπερηχητικών πυραύλων Rezonans-N "κλειδώνουν" την Αρκτική

New Defence Order
Freepen.gr - "Δύο σταθμοί ραντάρ Rezonans-N θα αναπτυχθούν στη χερσόνησο του Kola το 2020 για να ενισχύσουν το δυναμικό μάχης του Βόρειου Στόλου. Ένα ραντάρ έχει ήδη αναπτυχθεί ενώ ο δεύτερος σταθμός έχει παραδοθεί στη χερσόνησο και πρόκειται να αναπτυχθεί από το στα τέλη του 2020 ", ανέφερε πηγή στην αμυντική βιομηχανία στο πρακτορείο TASS.

Τα ραντάρ Rezonans-N είναι ικανά να εντοπίσουν υπερηχητικούς στόχους. Ο βόρειος στόλος έλαβε προηγουμένως τρεις τέτοιους σταθμούς: δύο στη βόρεια περιοχή Arkhangelsk και ένα στο αρχιπέλαγος Novaya Zemlya στη ρωσική Αρκτική. Ως εκ τούτου, πέντε «υπερασπιστές κυνηγοί-στόχων» θα παρακολουθούν τις κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση των πυραύλων εντός της περιοχής ευθύνης του στόλου μέχρι το τέλος του έτους, πρόσθεσε η πηγή.

Τα ραντάρ Rezonans λειτουργούν στη ζώνη του μετρητή και χρησιμοποιούν την αρχή της κυματικής αντήχησης, η οποία επιτρέπει την ανίχνευση αεροσκαφών με βάση την τεχνολογία stealth και επίσης τους υπερηχητικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα μέχρι Mach 20. Το ραντάρ είναι ικανό να ανιχνεύει στόχους και να εγκλωβίζει αεροδυναμικούς στόχους σε απόσταση 600 χιλιομέτρων και σε απόσταση 1.200 χιλιομέτρων για βαλλιστικούς στόχους, σε υψόμετρο μέχρι 100 χιλιόμετρα.

Όπως είπε μια άλλη πηγή στην αμυντική βιομηχανία στο TASS τον Ιανουάριο, το Γενικό Επιτελείο της Ρωσίας αποφάσισε να παραγγείλει πέντε ακόμα σταθμούς ραντάρ Rezonans-N που αναμένεται να αναπτυχθούν στην Αρκτική, ανατολικά του αρχιπελάγους Novaya Zemlya.

Το Πεντάγωνο έχει δηλώσει ότι η ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων για τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ είναι προτεραιότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, τουλάχιστον ένα αμερικανικό υπερηχητικό πρωτότυπο βλήμα πρόκειται να δοκιμαστεί μέχρι το 2022.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail