Τούρκος πολιτικός αρχηγός: Ο Ερντογάν θα έχει την τύχη του Σαντάμ με όσα κάνει στη Συρία

Freepen.gr - Από τα τέλη Ιανουαρίου, οι εντάσεις μεταξύ Συρίας και Τουρκίας κορυφώνονται διαρκώς και ενώ η Αγκυρα παραλαμβάνει φέρετρα Τούρκων στρατιωτών καθώς οι επιθέσεις που ξεκίνησαν οι ισλαμιστές εναντίον του συριακού στρατού υποστηρίζονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Ωστόσο ο αρχηγός του κόμματος Vatan, Ντογκού Περιντσέκ, μίλησε στην Aydınlık για τις εξελίξεις στο Idlib όπως αναμεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ πχ [odatv.com] θεωρεί ότι η εμπλοκή της Τουρκίας είναι επικίνδυνη και πως ο Ταγίπ Ερντογάν κινδυνεύει να έχει την τύχη του Σαντάμ Χουσεΐν το 2003.

Ο Περιντσέκ υποστηρίζει ότι υπάρχει σχέδιο παγίδευσης και ανατροπής του Τούρκου προέδρου από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ κι ενώ υπάρχουν ήδη οι πρώτοι νεκροί.

Κατά τον Περιντσέκ η εμπλοκή της Τουρκίας στο Ιντλίμπ επηρεάζει τις επιχειρησιακές θέσεις όπως στην Ανατολική Μεσόγειος και την Κύπρο και ζητά απευθείας διαπραγμάτευση, αντί έμμεση με τη Συρία. Ο Περιντσέκ εκτιμά πως οι δύο χώρες πρέπει να συνεργαστούν οικονομικά, εμπορικά και πολιτιστικά καθώς επίσης πως η Τουρκία είναι η στενότερη σύμμαχος της Συρίας. Αυτή η διαδικασία προκαλεί ζημιά στη θέση της Τουρκίας. Ακεραιότητα της Συρίας, σημαίνει ακεραιότητα της Τουρκίας, καταλήγει ο Περιντσέκ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail