Ο πατέρας μου ο χάκερ (ή βοήθεια απατεώνες)

Ο πατέρας μου κλείνει σε λίγο καιρό τα 88 του χρόνια. Η σχέση του με την τεχνολογία είναι τέτοια που του επιτρέπει να χειρίζεται ένα απλό κινητό τηλέφωνο 20ετίας.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Κάποια μέρα λίγα χρόνια πρίν, όταν βρισκόμουν ακόμα στην Ελλάδα μου λέει περιχαρής. -Θέλω να γίνω χάκιας.
-Τι χάκιας ρε πατέρα του λέω, χάκερ θες να πείς.
-Ναι απο αυτό μου λέει. Θα μου δείξεις;
Λίγο δύσκολο ήταν βέβαια να δείξω πως να γίνει χάκερ σε έναν 80 χρονο που αστειεύεται.
Περάσανε μήνες και χρόνια πολλά ώσπου πριν απο λίγες μέρες μου λέει η μητέρα μου ότι έλαβε ο πατέρας μου σε αυτό το παλιό τηλέφωνο 20ετίας ένα μήνυμα από έναν 5 ψήφιο αριθμό , ενα pin και χρέωση 2 ευρώ χ 3 sms. 6 ευρώ και κάτι την εβδομάδα.

Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να καλέσω την εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας για να τους ζητήσω να κάνουν φραγή στον αριθμό αυτό. ¨Οπως μου είπαν θα έπρεπε να πάρει τηλέφωνο ή ίδια η 83 χρονη μητέρα μου και να το ζητήσει αυτό, αλλιώς εγώ δεν είχα καμμιά δυνατότητα να επέμβω και να σταματήσω την απάτη αυτή.
Αυτοί μου είπαν δεν έχουν καμμιά ανάμειξη, απλά παίρνουν τα χρήματα απο τους συνδρομητές τους και τα δίνουν στην εταιρεία, ότι ακριβώς κάνει και ένας συνεργός κατά το άρθρο 47 του ποινικού κώδικα.

Στη συνέχεια προσπάθησα ανεπιτυχώς να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με την ΕΕΤΤ. Τί έμενε; Να βρώ την εταιρεία πο στέλνει τα μηνύματα.¨Εψαξα να βρώ την εταιρεία στην οποία ανήκουν οι υπηρεσίες αυτές στο ΓΕΜΗ και βρήκα ότι πρόκειται για μια ΙΚΕ με 2000 ευρώ κεφάλαιο. Η ίδια εταιρεία είχε στείλει και σε μένα ανάλογο μήνυμα σε κινητό άλλου παρόχου.

Στο μήνυμα μέσα είχε και ένα τηλέφωνο (το οποίο θα δείτε σε ποιον ανήκει παρακάτω) αν ήθελε κάποιος να κάνει απεγγραφή ( χωρίς βέβαια να έχει κάνει ποτέ εγγραφή) Μην έχοντας λοιπόν άλλη λύση πήρα τον αριθμό και περίμενα μερικά λεπτά στην αναμονή και με ενημέρωσαν σχετικά.

Απο ότι φαίνεται και εγώ πρέπει να υπνοβατώ ή να πάσχω από πρώιμο αλτσχάιμερ γιατί δε θυμάμαι τίποτα ,είχα μπεί σε κάποια ιστοσελίδα με υπηρεσίες της ενώ ο πατέρας μου έγινε επιτέλους "χάκιας" όπως ήταν το όνειρό του στα 88 και μπήκε με το κινητό 20ετίας που δεν είχε κάν ίντερνετ σε κάποια σελίδα με παιγνίδια.

Για να σοβαρευτούμε τώρα:
Μετά απο μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο βρέθηκαν τα εξής καταπληκτικά.
Η εταιρεία αυτή των 2000 ευρώ έχει διεύθυνση και τηλέφωνα μιας άλλης εταιρείας που νοικιάζει χώρο και υπαλλήλους για εικονικά γραφεία κάπου στην Βουλιαγμένης. Η ίδια εταιρεία με την συνενοχή των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας εξαπατάει όσους δεν έχουν την δυνατότητα να αντιληφθούν τι είναι τα μηνύματα που αρχίζουν να λαμβάνουν ξαφνικά, με τη συνέργεια των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να εισπράξει ούτε cent. Την ίδια ώρα η ΕΕΤΤ έχει αδειοδοτήσει μια εταιρεία με εικονικά γραφεία και κεφάλαιο 2000 ευρώ. Με τι κριτήρια; ¨Αγνωστο.

¨Οσο απατεώνας και λωποδύτης είναι αυτός που χτυπάει το κουδούνι ή παίρνει τηλέφωνο για να εξαπατήσει ηλικιωμένους, άλλο τόσο είναι και ο κάθε άθλιος που στέλνει χρεώσιμα μηνύματα σε άσχετους ανθρώπους που δεν έχουν κάνει ποτέ καμμιά εγγραφή σε κάποια υπηρεσία εξαπατώντας τους. Αλήθεια δεν υπάρχει κάποιος εισαγγελέας σε αυτό τον τόπο να κινηθεί αυτεπάγγελτα και να το ελέγξει;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail