Ρωσικά κρατικά πρακτορεία κατά Τουρκίας: Στηρίζει τζιχαντιστές στη Συρία, εκβίασε Σύριους να πάρουν τα όπλα

Freepen.gr - Τα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν την Τρίτη ότι η Τουρκία υποστηρίζει τις τζιχαντιστικές ομάδες στη Συρία που συνδέονται με την Αλ Κάιντα μετά από συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού και των συμμάχων της συριακής κυβέρνησης της Ρωσίας στη βόρεια συριακή επαρχία του Idlib.

Το RIA Novosti και το TASS ανέφεραν ότι η Τουρκία είχε υποστηρίξει την ίδρυση της Hayat Tahrir al-Sham (HTS), μιας ομάδας που έχει ενσωματώσει μαχητές από τη Front Nusra, η οποία διασυνδεόταν με την Αλ Κάιντα.

Το RIA αναφέρει ότι μαχητές της HTS που αιχμαλωτίστηκαν από τις δυνάμεις της Συριακής Κυβέρνησης αποκάλυψαν ότι η Τουρκία έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση της ομάδας, αναγκάζοντας τους Σύριους να ενταχθούν στις τάξεις τους και να την προμηθεύσουν με εφόδια.

Ένας από τους κρατούμενους μαχητές είπε ότι τα μέλη της οικογένειάς τους είχαν απαχθεί ως όμηροι από Τούρκους αξιωματούχους και πως αναγκάστηκε να πολεμήσει με τους τρομοκράτες για να εξασφαλίσει την ασφάλειά τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail