Τελικά η Ελλάδα στρέφεται εναντίον των παιδιών της: τα ΜΑΤ δε λυπήθηκαν κανέναν στη Χίο

Freepen.gr - Οι δυνάμεις καταστολής φαίνεται πως δε δείλιασαν ούτε στιγμή στη Χίο σε μια χώρα της οποίας οι πολίτες ζουν υπό το διαρκή φόβο της εγκληματικότητας. Τα πλάνα του βίντεο είναι χαρακτηριστικά ως προς τον κατασταλτικό ζήλο.



Το https://www.politischios.gr/koinonia/epeisodia-me-ripse-khemikon-sta-mesta σημειώνει:

Επεισόδια σημειώθηκαν εντός του Λιμένα Μεστών λίγο πριν τα ξημερώματα της Τρίτης όταν δυνάμεις των ΜΑΤ αναίτια προχώρησαν στη ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προς το συγκεντρωμένο πλήθος.

Οι κάτοικοι και οι αιρετοί κατάφεραν να περιορίσουν τη δύναμη των ΜΑΤ στο ανατολικό τμήμα του Λιμένα με την κρίση να εκτονώνεται προς το παρόν

Σε επόμενη ανάρτηση πάλι το Πολίτης Χίος [https://www.politischios.gr/koinonia/papa-giorges-konstantinou-kai-stamates-karmantzes-ta-prota-thumata-tes-kuberneses] μεταδίδει:

Ο Παπά Γιώργης Κωνσταντίνου και ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης είναι τα πρώτα θύματα της κυβερνητικής βίας, καθώς εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης χημικών μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Και τα τελευταία νέα πάλι από τη χιώτικη ιστοσελίδα [https://www.politischios.gr/koinonia/apo-te-makhe-ton-meston-ste-makhe-tou-aipous]:

Με οδοφράγματα, μπλόκα από κορμούς δέντρων επιχειρούν οι κάτοικοι του Βροντάδου να αντισταθούν στην επέλαση των δυνάμεων των ΜΑΤ που απέστειλε στη Χίο η κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις για τη δημιουργία νέας δομής.

Το πρώτο μέτωπο κρίνεται στην περιοχή του Αγίου Μακαρίου και το άλλο στην περιοχή του Πιτυούς στη διασταύρωση με τον δρόμο προς Βολισσό. 

Το Υπουργείο Προ-Πο διαπίστωσε μόνο αστυνομική συνοδεία σε ανακοίνωσή του:
Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αποβιβάστηκαν στα λιμάνια της Μυτιλήνης και των Μεστών Χίου μηχανήματα έργων, για την έναρξη εργασιών κατασκευής των νέων κλειστών ελεγχόμενων κέντρων κράτησης. Αστυνομικές δυνάμεις συνοδεύουν τα μηχανήματα και το προσωπικό, προκειμένου να ξεκινήσουν απρόσκοπτα οι εργασίες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail