Ίσως η πιο κρίσιμη νύχτα για την ασφάλεια της χώρας

Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, έχουν κατακλύσει τον Έβρο, έτοιμοι να περάσουν τα σύνορα. Στις Καστανιές καταφτάνουν συνεχώς εκατοντάδες λεωφορεία, τα οποία έχουν μισθωθεί από την κυβέρνηση Ερντογάν, ως μοχλός πίεσης και ωμού εκβιασμού της Ευρώπης, για το στραπάτσο στη Συρία, με τους δεκάδες νεκρούς Τούρκους στρατιώτες. Πάμπολλες ομάδες αλλοδαπών προφανώς με σχέδιο, αφήνονται διάσπαρτες κατά μήκος του ποταμού Έβρου. 

Απέναντι τους έχει παραταχθεί ισχυρότατη αστυνομική δύναμη, που μετακινήθηκε στα σύνορα ακόμη και από την κεντρική Μακεδονία, αλλά και μονάδες του στρατού. Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται συνεχώς και από διαφορετικά κάθε φορά σημεία, απόπειρες αθρόας εισόδου στη χώρα, βάζοντας μπροστά ως ασπίδα μικρά παιδιά. Η κατάσταση πλέον είναι έκρυθμη. Οι Ελληνικές Αρχές έχουν ρητή εντολή να αποτρέψουν πάση θυσία και με κάθε μέσο και τρόπο την παραβίαση των συνόρων. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες…

Βάιος Σύρρος
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.