Οι Ελληνες της Μικράς Ασίας δεν ήταν λαθραίοι αλλά προδομένοι!

Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας ήταν Έλληνες όπως και οι Έλληνες της μητρόπολης. Έφυγαν γιατί κινδύνευε άμεσα η ζωή τους. Τους εγκατάλειψε η μητρόπολη και υπέγραψε τη μη επιστροφή τους στον τόπο τους.

Το θέμα της άσχημης υποδοχής τους είναι άσχετο. Και τα αδέρφια τσακώνονται άρα με τη λογική αυτών που θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες χωρίς χαρτιά με επιχείρημα την άσχημη υποδοχή που είχαν οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας του Πόντου και Ανατολικής Θράκης, δεν υπάρχουν συγγενικοί δεσμοί επειδή τα αδέρφια τσακώνονται.

Κάτι τελευταίο... Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας δεν έκατσαν να πολεμήσουν επειδή δεν είχαν κράτος ενώ η μητρόπολη τους στέρησε ακόμα και το δικαίωμα της αυτοάμυνας. Ο μη διαχωρισμός προσφύγων και οικονομικών μεταναστών βλάπτει πρώτα απ' όλα τους πρόσφυγες όπως τους Κούρδους για παράδειγμα. όπου κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις πατρίδες που θέλουν να ελευθερώσουν.

Μελίνα Κονταξή
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail