"Παρανοϊός" χτύπησε τον Ερντογάν: Νέες ασυναρτησίες αλλά και μια σημαντική παραδοχή για τη Συρία

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη υποστηρίξει την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην επαρχία Idlib της Συρίας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη.

"Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε είναι ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον εναέριο χώρο [στο Idlib]. Ελπίζουμε ότι θα το λύσουμε σύντομα ", ανέφερε σε ομιλία του προς τα μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και αυτό αποτελεί μια σημαντική παραδοχή. 

Δίχως τον αέρα, ξέρει πως δεν πρόκειται να έχει καμία τύχη στο Ιντλίμπ.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι του είπε η Ουάσινγκτον πωςδεν είχε καμία συστοιχία πυραυλικής άμυνας Patriot για να δώσει την Τουρκία προς το παρόν, αλλά θα μιλήσει με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump για το θέμα, ανέφερε το Reuters. [ποιος ξέρει, μπορεί να ζητήσουν από εμάς].

Ωστόσο ο Ερντογάν το έριξε στις ασυναρτησίες δηλώνοντας ότι εκπνέει η προθεσμία του Φεβρουαρίου για να αποσυρθούν οι συριακές δυνάμεις σε θέσεις που είχαν συμφωνηθεί προηγουμένως στην επαρχία Idlib με βάση τη συμφωνία στο Σότσι στα τέλη του 2018.

Δηλαδή ζητά από το νόμιμο στρατό της Συρίας να αποχωρήσει από τα εδάφη τα οποία απελευθέρωσε από τους τρομοκράτες!

"Δεν θα κάνουμε ούτε το μικρότερο βήμα προς τα πίσω και θα ωθήσουμε το καθεστώς πίσω στις γραμμές που έχουμε ορίσει", δήλωσε ο Ερντογάν. "Ζητάμε από το καθεστώς να σταματήσει τις επιθέσεις του", δηλαδή ζήτα από έναν στρατό να πάψει να επιχειρεί μέσα στα όρια της χώρας του.

Κι ενώ τον ενοχλούν όλα αυτά, ανέφερε ότι η Τουρκία δεν έχει βλέψεις για το έδαφος της Συρίας ούτε για το πετρέλαιο. "Δεν αναζητούμε περιπέτειες πέρα ​​από τα σύνορά μας. Το αντίθετο, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τα δικά μας σύνορα" ανάφερε ο Ερντογάν, ωστόσο τον διαψεύδει το Συριακό Παρατηρητήριο το οποίο δημοσίευσε χθες άρθρο σύμφωνα με το οποίο γίνεται προσπάθεια μετακίνησης της συνοριογραμμής στο Αφρίν μέσω κατασκευής τοίχους εντός της συριακής γης [http://www.syriahr.com/en/?p=155795].

Ο παραλογισμός θα ολοκληρωθεί με τον Εντογάν να καυτηριάζει όσους εντός συνόρων ισχυρίζονται πως ο Ασάντ είχε ξεκινήσει την επίθεση για την υπεράσπιση της συριακής επικράτειας. «Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πωληθεί στους ιμπεριαλιστές, παρέχουν υπηρεσίες στους εχθρούς της Τουρκίας και δεν μπορούν να θεωρηθούν παιδιά του έθνους», ανέφερε ο Ερντογάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail