Διπλό χτύπημα Παυλόπουλου προς Μητσοτάκη…

Συνηθίζεται να λέμε, πως όταν κάποιος αφήνει σαφή υπονοούμενα προς αποδέκτη του μηνύματός του, “του έστειλε βουλωμένο γράμμα”. Στην προκειμένη όμως περίπτωση, ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε “ανοικτό γράμμα” προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από την Καλαμάτα, όπου παραβρέθηκε για να τιμήσει την Υπαπαντή του Σωτήρος Χριστού. Και σε αυτό το ανοικτό γράμμα περιλαμβάνονταν δυο “χτυπήματα” προς τον Πρωθυπουργό, από την ομιλία του ΠτΔ στις εορταστικές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας:

Παναγιώτης Αποστόλου

Το πρώτο χτύπημα αφορούσε τη διαφοροποίηση του Προκόπη Παυλόπουλου, στην συνεχώς επαναλαμβανόμενη σταθερή πολιτική θέση του Πρωθυπουργού για την προσφυγή της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για τις “Ελληνοτουρκικές διαφορές”, που δυστυχώς βλέπει μόνο ο Πρωθυπουργός, το οικείο περιβάλλον του και οι “σύντροφοί” του και σύμβουλοί του στο ΕΛΙΑΜΕΠ.

Ήταν λοιπόν, η απόλυτη διαφοροποίηση του Προκόπη Παυλόπουλου στην κορυφαία πολιτική θέση στα εξωτερικά θέματα του Πρωθυπουργού. Αφού είπε ο ΠτΔ:

«Καθιστούμε σαφές προς την Τουρκία ότι η προκλητικότητα αυτή δεν θα περάσει. Οι εξίσου προκλητικές φαντασιώσεις της περί του, δήθεν, δικαίου του ισχυρού θα συντριβούν μπροστά στην ακατάβλητη βούληση και δύναμη των Ελλήνων να επιβάλουν, με κάθε νόμιμο μέσο, την πλήρη εφαρμογή του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, στο σύνολό τους. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα υπερασπισθούμε το Έδαφος, τα Σύνορα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μας, που είναι Έδαφος, Σύνορα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Διεθνές Δίκαιο, και κυρίως το Δίκαιο της Θάλασσας κατά την Συνθήκη του Montego Bay 1982 - το οποίο δεσμεύει πλήρως την Τουρκία με την μορφή γενικώς παραδεδεγμένων κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, σύμφωνα με την νομολογία του Δικαστηρίου της Χάγης - καθορίζει επακριβώς την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας».

Το δεύτερο “χτύπημα” του ΠτΔ προς τον Πρωθυπουργό, ήταν η δημόσια αποκάλυψη της αγάπης που τρέφει ο Προκόπης Παυλόπουλος προς τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Αφού τον αποκάλεσε φίλο του, όπως επίσης αποκάλυψε πως είχε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας (φίλος του Αντώνη Σαμαρά) για εθνικά και θρησκευτικά θέματα.

Όμως, συζητώντας το θέμα με φίλο Καλαματιανό που ήταν παρών στα τεκταινόμενα στην Καλαμάτα, μου αποκάλυψε ότι ο ΠτΔ σε “πηγαδάκι” ήταν ακόμη πιο σαφής για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, θεωρώντας ότι η προσφυγή της Ελλάδος δεν πρόκειται να προσθέσει κάτι άλλο, από τα ήδη γνωστά.

Μήπως – θα έλεγα εγώ – θα μας αφαιρούσε κυριαρχικά δικαιώματα; Αφού δεν είναι δυνατόν να δικαιώσει την Ελλάδα σε όλα τα ζητήματα το ΔΔτΧ και για τα οποία θα προσφύγει εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης..
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail