Κοντά 8 εκατομμύρια Τούρκοι προσέτρεξαν στον ψυχίατρο τα τελευταία τρία χρόνια

Freepen.gr - Ο υπουργός Υγείας Fahrettin Koca δήλωσε ότι περίπου 8 εκατομμύρια από τους κατοίκους της Τουρκίας, περίπου το 10% του πληθυσμού της χώρας, υπέβαλαν αίτηση για θεραπεία σε κλινικές ψυχικής υγείας τα τελευταία τρία χρόνια, ανέφερε η Milliyet την Τρίτη.

Περίπου το 69% των ανθρώπων που έφτασαν στην ψυχική περίθαλψη ήταν γυναίκες, ανέφερε ο υπουργός σε απάντηση μιας κοινοβουλευτικής ερώτησης από έναν βουλευτή του CHP.

Η χρήση φαρμάκων για τη θεραπεία των παθήσεων του νευρικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης, έχει σημειώσει αύξηση 20% τα τελευταία πέντε χρόνια, δήλωσε ο Koca. Ο αριθμός των συσκευασιών των χαπιών που πωλήθηκαν μεταξύ 2013 και 2018 αυξήθηκε κατά 49,5 εκατομμύρια, φθάνοντας τα 308 εκατομμύρια το 2018.

Η εφημερίδα Aydınlık, στις 28 Φεβρουαρίου, ανέφερε ότι η χρήση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων έχει εκτοξευθεί στα ύψη κατά πέντε φορές τα τελευταία 10 χρόνια σε 60 έως 70 εκατομμύρια κουτιά χάπια το 2019.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail