Φιλόδοξα σχέδια του Ερντογάν εντός του 2020 για το σκουριασμένο και μέχρι χθες τρύπιο γεωτρύπανό του

2-1-2020
Το τρίτο πλοίο-γεωτρύπανο της Τουρκίας θα αρχίσει να λειτουργεί το 2020 για να ενισχύσει τις προσπάθειες της χώρας για εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου, δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο κοινοβούλιο την Τετάρτη.

Στρατής Μαζίδης

"Το νέο πλοίο ... μπορεί να φτάσει στα 11.400 μέτρα [7 μίλια] και θα ολοκληρώσει τις θαλάσσιες δοκιμές τον Μάρτιο και θα ξεκινήσει διερευνητική διάτρηση αργότερα φέτος μαζί με τα πλοία Yavuz και Fatih που λειτουργούν στην ανοικτή θάλασσα", δήλωσε.

Αυτό το πλοίο θα κάνει θαλάσσιες δοκιμές τον επόμενο μήνα; Δηλαδή ο Ερντογάν έχει από καιρό κλείσει γυάρδα για να το επισκευάσει χώρια όλα όσα χρειάζονται για να πάρει πάλι μπροστά; Ρωτήστε ένα ναυτικό να σας πει τι σημαίνει να κάνεις πάλι βαπόρι ένα παροπλισμένο πλοίο;

Η στριδώνα και μόνο που έχει πιάσει, αρκεί.

Κρατώ όμως μια επιφύλαξη. Αν το ντιλ έχει κλείσει από καιρό, όπως μας προϊδέασε η Γενί Σαφάκ πριν μερικούς μήνες, και κάτω από αυτό το θολό τοπίο του ποιος τελικά πούλησε το πλοίο στην τουρκική ΤΡΑΟ, ήταν η εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ ή η θυγατρική της γερμανικής τράπεζας που το έπιασε από το 2015 στο Teeside, δεν αποκλείεται κάποιες εργασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει προ πολλού. Κι αυτό ας μας προβληματίσει.

Πχ οι τρύπες που είχε το σκάφος μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού του 2019, φαίνεται με βάση την αρχική φώτο που ελήφθη τον Ιανουάριο, να μην υπάρχουν πια.


Και πάλι όμως το πλοίο δείχνει σε άθλια κατάσταση. Και πόση λαμαρίνα άλλαξε; Το πιθανότερο και λόγω θέσης είναι πως πρέπει να έκανε μικρομπαλώματα.

Για να δούμε...διότι μόνο η άθλια κατάσταση του πλοίου μπορεί να το εμποδίσει να έρθει για έρευνες, η ελληνική κυβέρνηση...πολύ αμφιβάλλουμε.

23-4-2019

25-4-2019


10-5-2019

Από τον Peter Evans στις 9 Ιουνίου 2019
NS37  SERTAO photo
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail