Μόσχα: Η ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό έθεσε σε κίνδυνο αεροσκάφος με 172 επιβάτες

Flightradar / Oleksiy Naumov
Freepen.gr - Η αιφνιδιαστική ισραηλινή επίθεση στα προάστια της Δαμασκού έθεσαν σε σοβαρό κίνδυνο ένα πολιτικό αεροσκάφος με 172 επιβάτες και τον ανάγκασε να στραφεί προς την αεροπορική βάση Khmeimim της Ρωσίας καθώς η αεροπορική άμυνα της Συρίας ενεργοποιήθηκε για να αποκρούσει την επίθεση, δήλωσε ο ρωσικός στρατός.

Ένα Airbus A320 που πετούσε από την Τεχεράνη στην πρωτεύουσα της Συρίας αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση μετά από μια ισραηλινή επίθεση πυραύλων, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προσθέτοντας ότι η χρήση πολιτικών αεροσκαφών ως "ασπίδα" είναι "συνήθης" για τους ισραηλινούς πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος επρόκειτο να προσγειωθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού, αλλά δεν μπόρεσε να το πράξει, καθώς τα συστήματα αεροπορικής άμυνας της Συρίας ενεπλάκησαν με τους εχθρικούς στόχους. Το αεροσκάφος θα μπορούσε να βρεθεί στο κέντρο της διασταύρωσης των πυρών αν δεν ήταν ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας της Δαμασκού, των οποίων οι "έγκαιρες ενέργειες" απέτρεψαν μια πιθανή καταστροφή.

Το A320 προσγειώθηκε "στο πλησιέστερο εναλλακτικό αεροδρόμιο", δήλωσε το υπουργείο. Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι η επίθεση έκπληξη έλαβε χώρα γύρω στις 2 π.μ. τοπική ώρα, με τέσσερις ισραηλινά F-16 να εξαπολύουν τουλάχιστον οκτώ πυραύλους αέρα-εδάφους έξω από τον συριακό εναέριο χώρο.

Το Τελ Αβίβ γνωρίζει καλά τις πολιτικές πτήσεις και την αεροπορική δραστηριότητα γύρω από τη Δαμασκό, ημέρα και νύχτα, και τέτοιες απερίσκεπτες αποστολές αποδεικνύουν ότι οι Ισραηλινοί στρατηγιστές δεν θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται λιγότερο για πιθανά ατυχήματα σε πολιτικούς στόχους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού Αμύνης, Ιγκόρ Κονασένκοφ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail