Θηρίο στο κλουβί η Τουρκία για τον East Med: Βρώμικη συμφωνία που δε θα κρατήσει!

Freepen.gr - Θηρίο στο κλουβί θυμίζει η Τουρκία μετά την υπογραφή στην Αθήνα της συμφωνίας για τον αγωγό East Med που κάνει λόγο για βρώμικη συμφωνία η οποία δε θα κρατήσει. Επίσης εντελώς προκλητικά παρουσιάζει το ψευδοκράτος των Κατεχομένων ως την πλευρά με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή και δικαιώματα στην Κύπρο. 

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Αμι Ακσόι απήντησε σε σχετική ερώτηση:

Η υπογραφή του έργου του East Med για τον αγωγό φυσικού αερίου  είναι ένα νέο παράδειγμα μάταιων βημάτων στην περιοχή που προσπαθούν να αποκλείσουν τη χώρα μας και την ΤΔΒΚ [Ψευδοκράτος] που έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στο νησί της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο Κύπρος και η Τουρκία, έχει ίσα δικαιώματα για τους φυσικούς πόρους της Κύπρου κι αγνοεί ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την επιτυχία του έργου. Το φέρουμε αυτό ξανά στην προσοχή της διεθνούς κοινότητας.

Στην αξιολόγηση των φυσικών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο, η πιο οικονομική και ασφαλής διαδρομή για τη διανομή στις καταναλωτικές αγορές στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, είναι η Τουρκία.

Ωστόσο, το κλείσιμο των πύλων συνεργασίας τόσο για εμάς όσο και για τους Τουρκοκύπριους αποτελεί σαφή ένδειξη ότι ορισμένες χώρες επιδιώκουν κακούς πολιτικούς λογαριασμούς και όχι συνεργασία. Υπενθυμίζουμε στους ιδιοκτήτες του έργου ότι οι βρώμικες αυτές συμφωνίες δεν αντέξουν στο μέλλον, όπως συνέβη και στο παρελθόν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail