«Η κατάρριψη του ουκρανικού Boeing ήταν "λάθος", θαλάσσωμα ή έγιναν όλα σωστά και φταίει άλλος;»

Freepen.gr - Το γνωστό αμερικανικό Moon of Alabama παρουσιάζει μια άλλη οπτική της κατάρριψης του ουκρανικού boeing πριν λίγες ημέρες στο Ιράν. Στο σχετικό άρθρο αναλύεται διεξοδικά η κατάσταση εκείνης της νύχτας και παρουσιάζονται οι δυνατότητες του αντι-αεροπορικού συστήματος Tor-M1 καθώς επίσης οι επικοινωνιακές του ιδιαιτερότητες.

Για τον αναλυτή, που αναρωτιέται στον τίτλο του αν μιλάμε για λάθος, σκοπιμότητα ή οι Ιρανοί τα έκαναν θάλασσα, η απάντησή του είναι πως οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν έκαναν κανένα λάθος. Διαβάζοντας τις αποδελτιωμένες απαντήσεις του Ali Hajizadeh υπογραμμίζει πως δεν προκύπτει κανένας λάθος χειρισμός, αλλά πως ο στρατός του Ιράν έκανε αυτό που έχει εκπαιδευθεί να πράξει.

Το άρθρο υπογραμμίζει το πρόβλημα επικοινωνιών εκείνης της στιγμής, τα λίγα δευτερόλεπτα της μονάδας του Tor-M1 να αποφασίσει και την πολιτική απόφαση παρά το επίπεδο συναγερμού που είχε ανέβει στο 3, να παραμείνει ο εναέριος χώρος ανοικτός για να μην εκληφθεί από τις ΗΠΑ ως σημείο φόβου κι αδυναμίας.

Αφού αναλύεται διεξοδικά πως όλοι έπραξαν σύμφωνα με τα καθήκοντά τους, ένοπλες δυνάμεις αλλά και καταρριφθέν, αεροσκάφος, ο συντάκτης θέτει το ερώτημα του ποιος τελικά είναι ο υπεύθυνος για το θάνατο περίπου 180 ανθρώπων, για να απαντήσει ο ίδιος:

Αλλά αν κάποιος θέλει να βρει έναν ένοχο για αυτό πρέπει να ψάξει για το άτομο που προκάλεσε ολόκληρη την κατάσταση. Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ο χαμηλόβαθμος λοχίας που πάτησε το κουμπί. Αυτό το πρόσωπο είναι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump. 

Είναι αυτό που σημειώσαμε στο άκουσμα της είδησης. Ενός κακού, μύρια έπονται. Φυσικά όλοι αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις, σε όποια πλευρά κι αν βρίσκονται, δε βιώνουν τα αποτελέσματά τους.

* photo: samchui.com/2020/01/11/iran-admits-to-shooting-down-ukrainian-boeing-737-800/#.Xh1zaohS-Uk
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail