Οι μισθόφοροι της Τουρκίας απήγαγαν κι εκτέλεσαν νέους στη Συρία: Τι αντίκρισαν οι γονείς παραλαμβάνοντας τις σωρούς

Freepen.gr - Η Meryem Mistefa από την Serêkaniyê (Ras Al-Ain) δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ANHA τις εμπειρίες της από τις στρατιωτικές πολιτοφυλακές των μισθοφόρων της Τουρκίας. Όπως αναφέρει το ANF σχετικά με την επίθεση των στρατιωτών του SNA [πρώην FSA] που διοικείται από την Τουρκία στο χωριό της, λέει: «Μέχρι να φτάσουν οι μισθοφόροι στο χωριό μας, έβαλαν φωτιά σε όλα τα χωράφια... Μερικοί χωρικοί δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν το χωριό παρά την εισβολή, οι μισθοφόροι απήγαγαν μερικούς νέους, μεταξύ των οποίων ο ξάδερφος μου Αχμέντ αλ Αουάντ και ο συγγενής μου Μωάμεθ αλ Μιστό. Για λίγες μέρες δεν ακούσαμε τίποτα από αυτούς και οι συγγενείς μας κλήθηκαν στο νοσοκομείο για να πάρουν τα παιδιά τους. Αλλά έλαβαν μόνο τα πτώματά τους, τα ρούχα και τα στόματά τους ήταν ραμμένα, τα αυτιά τους είχαν αποκοπεί».

Οι μισθοφόροι πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη

Η Meryem Mistefa επέστρεψε στο χωριό μετά από τη βομβιστική επίθεση της πατρίδας του. Εκεί έγινε μάρτυρας σκληρών εκτελέσεων από μισθοφόρους του επονομαζόμενου "Συριακού Εθνικού Στρατού" (SNA). Στη συνέχεια πήρε τα παιδιά της και έφυγε.

Η Mistefa απευθύνει έκκληση στο διεθνές κοινό και ζητά να προσαχθούν στη δικαιοσύνη αυτοί οι εγκληματίες πολέμου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail