Οργισμένη δήλωση από την Τουρκία που δεν αντέχει τον αποκλεισμό της από το Φόρουμ Φ.Α. της Ανατολικής Μεσογείου

Freepen.gr - Δήλωση του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Hami Aksoy, σε ερώτηση σχετικά με τη συνάντηση για τη μετατροπή του Φόρουμ Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου σε Διεθνή Οργανισμό:

Οι χώρες μέλη του Φόρουμ για το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου συναντήθηκαν στο Κάιρο στις 16 Ιανουαρίου 2020 για να μετατρέψουν το φόρουμ σε διεθνή οργανισμό υπογράφοντας ένα καταστατικό χάρτη.

Αυτό το φόρουμ είναι στην πραγματικότητα μια μη ρεαλιστική πρωτοβουλία που ξεκίνησε από ορισμένες χώρες με πολιτικά κίνητρα, υπό την ψευδαίσθηση του αποκλεισμού της Τουρκίας από την ενεργειακή εξίσωση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εάν ο σκοπός του φόρουμ ήταν πράγματι η συνεργασία, σίγουρα θα είχε προσκληθεί στο φόρουμ η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι. Αυτές οι πρωτοβουλίες που κινήθηκαν κατά της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων δε θα συμβάλουν ποτέ στην ειρήνη και τη συνεργασία στην περιοχή. Οποιαδήποτε πρωτοβουλία που δεν αφορά την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους στην Ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτύχει ούτε.

Συνεπώς, αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι οι χώρες που έχουν αφήσει αναπάντητες τις προσκλήσεις μας για διάλογο και συνεργασία εξακολουθούν να επιδιώκουν μάταιες ελπίδες. Δείχνει επίσης τη νομιμότητα των πολιτικών μας στην περιοχή.

Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα να προστατεύουμε τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα τόσο της Τουρκίας όσο και της ΤΔΒΚ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα η Γαλλία εξέφρασε το ενδιαφέρον της για να ενταχθεί στο Φόρουμ ενώ ανακοίνωση την αποστολή του αεροπλανοφόρου Ντε Γκολ στην Ανατολική Μεσόγειο όπου θα αναπτυχθεί έως τον Απρίλιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail