Πρώτη διαταγή του νέου Α/ΓΕΕΘΑ: Η πολεμική προπαρασκευή, μοναδική οδός για την ειρήνη

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, από τον Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου στον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων (ΣΙ), στο Τατόι Αττικής. Πριν από την τελετή ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου κατέθεσε στέφανο στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, στην Αθήνα.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και Σωμάτων Ασφαλείας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Αλέξανδρος Διακόπουλος, Επίτιμοι Αρχηγοί, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί των ΕΔ, Ακόλουθοι Αμύνης, αντιπροσωπείες στελεχών από τους 3 Κλάδους των ΕΔ και τις Ενώσεις Αποστράτων, απόστρατοι και λοιποί προσκεκλημένοι.

Κατά την πρώτη του διαταγή προς τις Ένοπλες Δυνάμεις ο νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος ανέφερε μεταξύ άλλων:

Η βασική μας και προεξάρχουσα αποστολή είναι η ΑΠΟΤΡΟΠΗ. Δεν υπάρχουν πολλές συνταγές γι’ αυτό. Είναι ΜΙΑ και είναι ΑΠΛΗ, περιέχεται δε σε όλη τη σχετική αμυντική βιβλιογραφία και στα στρατιωτικά εγχειρίδια. Ονομάζεται «ΠΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» και είναι η μοναδική οδός για τη διαρκή ειρήνη, την οποία Ειρήνη η πατρίδα μας διαχρονικά, πιστά και φερέγγυα υπηρετεί και επιδιώκει στη μακρόχρονη, αξιοζήλευτη, μοναδική και παγκοσμίως γνωστή άλλωστε Ιστορία της, διατηρώντας Ένοπλες Δυνάμεις ισχυρές και επαρκείς ώστε να την εγγυώνται, διασφαλίζοντας ταυτοχρόνως το Εθνικό Συμφέρον σύμφωνα με τις επιταγές της Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και της Εθνικής Στρατιωτικής Στρατηγικής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail