Η συμφωνία Κυριάκου-Ντόρας ήταν να παίξει το ρόλο του λαγού: Τι κάνει από την πρώτη ημέρα

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε προεκλογικά ότι δε θα τοποθετούσε την αδελφή του σε κυβερνητική θέση, έκαναν μία συμφωνία: να παίζει τον ρόλο του λαγού. Από τότε, ή καλύτερα από την πρώτη ημέρα της κυβέρνησης, η Ντόρα βρίσκεται μπροστά από τις αποφάσεις. Τεστάρει τα νερά, τις αντιστάσεις δηλαδή. Μας προετοιμάζει για αυτό που έρχεται.

Του Ανδρέα Σταλίδη*

Τι μας είπε πάλι; Ότι στη Χάγη, λέει, θα χάσουμε την ΑΟΖ του Καστελλορίζου (όχι, θα χάσουμε ένα μέρος, αλλά "την ΑΟΖ", δηλαδή όλη), "όμως" θα παλέψουμε να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα άλλων νησιών μας όπως της Ρόδου ή της Λέρου. Προσέξτε "ή της Λέρου", δηλαδή μπορεί να χάσουμε και της Ρόδου αλλά όχι της Λέρου!!

Απίστευτα πράγματα.

Απίστευτης ανοησίας ή απίστευτης εθελοδουλίας.

Πρώτον δικαιώνει 100% τις Τουρκικές θέσεις. Μα 100%.

Όλα τα κατοικημένα νησιά δικαιούνται ΑΟΖ.

Μα όλα απολύτως.

Και όχι μόνο αυτά. Αλλά και τα κατοικίσιμα.

Δεύτερον, είναι αυτογκόλ, διότι οι Τούρκοι θα το χρησιμοποιήσουν στο δικαστήριο: "μόνοι σας τα λέτε".

Τρίτον, καλλιεργούν ηττοπάθεια αυτές οι δηλώσεις και διαλύουν το ηθικό των Ελλήνων.

Τέταρτον, προετοιμάζουν το έδαφος για υποχωρήσεις: αν η Τουρκία θέσει απαράδεκτα θέματα για τη Χάγη (όπως κάνει ήδη δηλαδή), "δικαιολογεί" εκ των προτέρων μια υποχώρηση από το δίκαιο των Ελληνικών θέσεων ΧΩΡΙΣ Χάγη. Δηλαδή: αντί να κινδυνεύουμε να χάσουμε στη Χάγη και την ΑΟΖ του Καστελλορίζου και διάφορα άλλα (πχ 12 μίλια χωρικά ύδατα για πάντα, στρατιωτικοποίηση των νησιών, εναέριο χώρο 10 μιλίων, ΑΟΖ άλλων νησιών κλπ), ας δεχθούμε να χάσουμε δήθεν "μόνο" την ΑΟΖ του Καστελλορίζου, χωρίς Χάγη για να "τελειώνουμε" με την Τουρκία.

Αντιγράφω από την ειδησεογραφία:

"Ωστόσο, η Ντόρα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και φανέρωσε τι πραγματικά θα συμβεί στη Χάγη.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου από την στήλη του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Πρέπει να ξεφύγουμε από τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις του περασμένου αιώνα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα μεταξύ μας προβλήματα, να δούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή «με άλλο μάτι», και να κατανοήσουμε ότι τυχόν προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης μπορεί μεν να έχει ως συνέπεια μερικές απώλειες για μας, όπως ας πούμε την ΑΟΖ του Καστελλορίζου, αλλά θα κατοχυρώσει τα δικαιώματα άλλων νησιών μας, όπως της Ρόδου ή της Λέρου»."

Πρόκειται περί ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΩΝ δηλώσεων που αν δεν καταδικαστούν απερίφραστα από τον πρωθυπουργό, θα πρόκειται για έγκλημα συνενοχής.

Θα έπρεπε να της ζητηθεί η παραίτηση ή η αποπομπή.

Δεν είναι αστεία αυτά.

* Ο Ανδρέας Σταλίδης είναι διαχειριστής της ιστοσελίδας antibaro.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail