Η Γερμανία "καθαρίζει" για την Τουρκία; Ο Χαφτάρ είδε Μάας, δέχεται την εκεχειρία και πάει Βερολίνο

Freepen.gr - Ο Χαλιφά Χάφταρ συμφώνησε καταρχήν σε κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας μετά από συνομιλίες με τον στρατηγό στη Βεγγάζη.
"Συμφώνησε - ακόμα κι αν δεν υπέγραψε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός κατά την έναρξη της εβδομάδας στη Μόσχα - να τηρήσει την εκεχειρία", δήλωσε ο Μάας.

Επίσης ανέφερε ότι ο Λίβυος στρατάρχης αποδέχθηκε την πρόσκληση για να συμμετάσχει στη διάσκεψη του Βερολίνου. Μάλιστα ο Μάας συμπληρώνει ότι ο Χαφτάρ δήλωσε πως επιθυμεί να συνδράμει στην επιτυχία της Διάσκεψης.

Με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται πως όλα δουλεύουν για την Τουρκία. Στο Βερολίνο θα βρεθούν σχεδόν όλοι παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων στην πολύπαθη Λιβύη και όχι τα...καλά παιδιά [Ελλάδα].

Ο Χαφτάρ έχει κι αυτός κάποια όρια που να μπορεί να κινηθεί. Ελληνικές πλάτες φαίνεται να μη διαθέτει. Διακρίνεται σαφέστατα η στήριξη Αιγύπτου και εμιράτων αλλά το ερώτημα είναι πόσο μακριά μπορεί να φτάσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail